Nije puno vježbao

Bivši plej Zvezde progovorio komičan španski: Zbog Lorenca nastao haos u Španiji, ovo mu neće pomoći! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Lorenco Braun je svoju rečenicu na španskom jedva izgovorio.

Izvor: Youtube/Balonceto Espana

Košarkaški savez Španije na čelu sa Horheom Garbahosom odlučio je da naturalizuje Lorenca Brauna, a zbog toga je nastao pravi haos u španskoj košarci.

Iako su i ranije imali naturalizovane igrače poput Nikole Mirotića Španci su se sada pobunili. Pogotovo je košarkašima smetalo što je bivši plej Crvene zvezde dobio poziv ispred domaćih igrača, a sada je na predstavljanju probao čak i da progovori na španskom, ali to nije išlo. Poslije jedne rečenice koju je izgovorio teškom mukom nastavio je na engleskom.

"Jako sam srećan što sam ovdje", rekao je na španskom, a onda nastavio:

"Želim da zahvačlim svima koji su mi omogućili da igram za Španiju. Savezu, igračima... Čast je nositi ovaj dres, iskreno nikada nisam pomislio da bih mogao da budem u ovakvoj situaciji. Igranje sa ovakvim saigračima će mi pomoći da napradujem jer su reprezentativci Španije u sjajnim timovima u Evroligi i u NBA", rekao je Braun.

Poslušajte na 40 sekundi kako je zvučao Braunov pokušaj španskog:

Braun je dio spiska Serđa Skariola za mečeve na Eurobasketu koji počinje 1. septembra. Španci se nalaze u grupi A sa Crnom Gorom, Turskom, domaćinom Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.