• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srušio Partizan, zaradio 60.000.000 dolara, pa zamalo bankrotirao! Ispovijest NBA superstara - Ovako se ostaje na ulici!

Autor Haris Krhalić

Pao je u loše društvo, trošio kao da sutra ne postoji, ali se u jednom momentu opametio!

 Džoš Čildres ispovijest Izvor: MN PRESS

Nekadašnji NBA košarkaš Džoš Čildres nama je poznatiji iz Evrolige, a navijačima Partizana nije ostao u lijepom sjećanju. Na Fajnal Foru u Parizu upravo je njegov potez izbacio crno-bijele u polufinalu! 

Tada je Partizan na šest sekundi do kraja vodio 67:65, Miloš Teodosić je šutnuo trojku za pobjedu, ali je promašio, ali američki krilni igrač je tu loptu u vazduhu uhvatio i ubacio u obruč. Meč je otišao u produžetke, a Olimpijakos je na kraju ušao u finale Evrolige. 

Čildres je u karijeri zaradio više od 60.000.000 dolara, od čega 20.000.000 u Evropi, na koliko mu je glasio ugovor sa Olimpijakosom za dvije godine koliko je proveo u Atini, a sada je otkrio u jednom svom intervjuu kako NBA košarkaši koji zarade ogroman novac na kraju bankrotiraju!

"Prvu grešku ljudi naprave kada kažu: 'Okej, dobio sam 11.000.000 dolara.' Ti poslije poreza dobiješ zapravo pet miliona dolara za četiri godine, što znači da ta kuća od milion dolara koju si kupio ispada mnogo skuplja. Sada umjesto 10, miiona dolara zapravo ostaješ sa mnogo manje novca", počinje Čildres.

On nije zapao u slične probleme i uspio je da mudro troši svoj novac, upravo zato što je znao koliko ga zapravo ima kada je kao šesti pik na draftu sa Atlantom potpisao ugovor na 11.700.000 dolara.

"Veliki broj momaka kupi majci kuću i kola, kupe sebi automobil, a kad na sve to dođe provizija za agenta i dio novca koji ide samoj ligi, plata nestane", realan je Čildres.

On je priznao da je u jednom trenutku karijere mogao da dođe do bankrota jer je potpao pod loš uticaj nekih saigrača, ali se na kraju opametio.

"Neki od veterana su potrošili malo više od drugih i ako te takvi uzmu pod svoje, tako ćeš i da se ponašaš, Misliš da tako treba da se ponašaš, da je život takav i onda te to sve stigne jer si potrošio više nego što treba", rekao je Čildres.

Poslije Atlante i Olimpijakosa on se vratio u NBA gdje je igrao za Bruklin, Finiks i Pelikanse, a na kraju je karijeru završio u Australiji i Japanu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC