Košarka

Evropa ima prvog učesnika Svjetskog prvenstva!

Autor Dragan Šutvić

Finska je prva reprezentacija koja je otišla na Mundobasket iz Evrope! Uradila je to ispred Slovenije!

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Finske prva je evropska selekcija koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo 2023, koji će biti održan na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Lauri Markanen i ekipa pobijedili su u nedjelju uveče Estoniju kod kuće i tako se plasirali na Mundobasket. Samo je Obala Slonovače na svijetu to uradila prije njih kroz kvalifikacije!

Finci u Grupi J imaju skor 7-1, kao i Njemačka i te dvije ekipe su uradile šta je bilo potrebno za put u Aziju naredne godine. Nijemci su u nedjelju kod kuće ubjedljivo pobijedili Sloveniju, koja je treća sa učinkom 5-3, ali ipak nije previše ugrožena, jer je Švedska u nedjelju pobijedila Izrael 93:85 i tako su te dvije ekipe izjednačene "ispod crte" sa skorom 3-5. A na Mundobasket iz ove faze odlaze po tri ekipe iz svake grupe.

Kada je u pitanju Srbija - Jokić, Kalinić i saigrači u nedjelju su ostvarili još jedan važan trijumf, na gostovanju Turskoj, i tako su se izjednačili sa trećeplasiranom Belgijom. "Orlovi" sada takođe imaju skor 3-3, a ispred njih su Grčka sa 4-2 i Letonija sa 5-1.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!