Objašnjenje!

ŠTO BI REKAO MATIJA BEĆKOVIĆ... Duško Ivanović: Ne možeš brzo, brzo da pobijediš Partizan!

Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović govorio je nakon poraza svog tima od Partizana u 21. kolu Evrolige i tom prilikom citirao čuvenog pjesnika.

Izvor: Sport klub/Screenshot

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Partizana (79:78) u 21. kolu Evrolige, ali im trener Duško Ivanović nije mnogo zamjerio zbog toga. Iskusni crnogorski stručnjak pojavio se na konferenciji za medije dobro raspoložen i nekoliko puta se osmijehnuo dok je sa novinarima analizirao meč u hali "Aleksadar Nikolić". Tom prilikom otkrio je šta je ispričao košarkašima u svlačionici nakon poraza, a zatim i citirao Matiju Bećkovića, poznatog pjesnika.

Ivanović je prvo upitan za minutažu Nedovića, kao i za kritike na račun pojedinaca iz njegovog tima - gdje je odmah povukao granicu. Po njegovom mišljenju igrači Crvene zvezde dali su sve od sebe, a prilike da se odmjere sa Partizanom biće još.

"Svi su treneri malo ludi bre, oni nemaju pojma", nasmijao se Ivanović na pitanje o minutaži Nedovića. "Nema ljutnje, naravno. Ne slažem se da li su neki potpuno podbacili. Nije bitno kako neko igra, nego šta on da. Ovi igrači koji su igrali večeras dali su sve od sebe. Falilo nam je strpljenje, ali rekao sam momcima - 'Mirno spavajte'. Igraćemo mi sa Partizanom još. I što bi rekao veliki zvezdaš Matija Bećković - 'Ćeraćemo se mi još", dodao je Zvezdin trener.

Ivanović je na konferenciji analizirao razloge za poraz svog tima, a dotakao se i grešaka koje su crveno-bijeli pravili. U nekim trenucima željeli su prebrzo da pobijede Partizan, što mu se nije svidjelo. Iz te želje Crvena zvezda je gubila lopte, a ispostavilo se da je to bio jedan od presudnih elemenata na meču.

"Partizan je igrao drugu, pobijedio, a velika razlika večeras je bila strpljenje Partizanovih igrača, koje je bilo veliko, a mi ga nismo imali u napadu. Mnoge napade Partizan je završio u posljednim trenucima", rekao je Ivanović i nastavio: "Velika razlika u izgubljenim i osvojenim loptama je napravila razliku, a sve sve je to do strpljenja. Htjeli smo da dobijemo brzo, brzo, brzo, a ne može. Protiv nas je bio vrlo dobar, odličan tim koji je igrao sa strpljenjem. Rekao sam igračima da mirno spavaju - vidjećemo šta će biti u sljedećoj utakmici".

Crvena zvezda i Partizan nakon 21 kola Evrolige imaju identičan učinak, 10 pobjeda i 11 poraza. Crveno-bijeli su i pored poraza pred svojim navijačima uspjeli da sačuvaju bolji međusobni skor, jer su u prvom meču slavili većom razlikom. Zanimljivo, na oba susreta je presudila trojka Nemanje Nedovića u posljednjim sekundama. U Areni je to bio šut za pobjedu, a u Pioniru za "-1" na semaforu.

(MONDO)