• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda - Partizan Evroliga derbi uživo prenos
 Crvena zvezda - Partizan Evroliga derbi uživo prenos

Partizanova osveta - Ledej srušio Zvezdu! Crno-bijeli utišali Pionir, ovakve pobjede vode u Top 8 Evrolige!

Košarkaši Partizana uspjeli su da savladaju Crvenu zvezdu na gostovanju i tako se revanširaju za poraz iz prvog dijela sezone u Evroligi.

 Crvena zvezda - Partizan Evroliga derbi uživo prenos Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 21. kolu Evrolige (79:78). na gostovanju u hali "Aleksandar Nikolić" spektakularne partije odigrali su Zek Ledej i Dante Egzum sa po 20 postignutih poena. Oni su bili neriješiva enigma za odbranu Zvezde - Egzum na početku i kraju utakmice, a Ledej u trećoj dionici kada je Zvezda propuštala svoje prilike da se vrati u meč.

Na drugoj strani terena poenterski su raspoloženi bili samo Luka Vildoza (26) i Nemanja Nedović (23), što je u ovakvom timu crveno-bijelih premalo. Izostao je učinak trećeg igrača u timu - tokom velikog dijela sezone to je bio Filip Petrušev, ali on večeras nije odigrao utakmicu na nivou na koji je navikao navijače svog kluba. Povremeno se pojavljivao Ognjen Dobrić (13 poena), ali čini se da je gost večeras imao više igrača raspoloženih za košarku.

Nakon ovog meča oba srpska predstavnika u Evroligi imaju skor 10-11, a Crvena zvezda je sačuvala malu prednost jer je pred svojima navijačima poražena manjom razlikom nego što je pobijedila na gostovanju. Ipak, teško je zamisliti da će baš to odlučivati o mjestu u plej-ofu, jer Baskonija, Makabi i Valensija imaju po jednu pobjedu više, a i Efes bi mogao da se priključi toj grupi timova.

Ipak, beogradski vječiti rivali ostaju u borbi za plasman u Top8 Evrolige, a nikad zanimljivija sezona elitnog klupskog takmičenja u Evropi donijeće nam još mnogo spektakularnih okršaja Crvene zvezde i Partizana. Nadamo se i pobjeda vrijednih doigravanja protiv najboljih timova na kontinentu.

21:07

KRAJ - 78:79!

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 21. kolu Evrolige! Do spektakularne pobjede crno-bijele je vodio Zek Ledej koji je postigao 20 poena na ovom meču. On se "pojavljivao" i preuzimao odgovornost u trenucima kada ostatak tima nije imao rješenje, a Zvezda propuštala šansu da vrati prednost na svoju stranu. Pogledajte detalje utakmice:

20:59

36 sekundi do kraja - 73:75!

Dante Egzum je pogodio jedno slobodno bacanje, a Luka Vildoza položio za "-2" Crvene zvezde.

20:57

Posljednji minut - 71:74!

Imala je Crvena zvezda još jedan napad za priključak nakon što je Kevin Panter pogodio oba slobodna bacanja, ali se Nemanja Nedović okliznuo i loptu predao u ruke Uroša Trifunovića. Partizan je u mnogo boljoj situaciji u samom finišu meča koji beogradski timovi igraju u okviru Evrolige.

20:53

38. minut, Zvezda - Partizan 71:72!

Polaganje Nemanje Nedovića, pa dva poena sa linije penala za Ognjena Dobrića i imamo meč u Pioniru! Samo jedan poen prednosti za Partizan, koji na 77 sekundi do kraja utakmice ima i napad. Veoma bitan napad!

20:50

38. minut, Zvezda - Partizan 67:72!

Nastavlja se fantastičan meč Partizana na gostovanju Crvenoj zvezdi, koja je opet preko Luke Vildoze propustila priliku da izjednači i tako doda dodatnu dozu dramatičnosti ovoj utakmici.

20:43

Najbolji meč Zeka Ledeja u sezoni!

Američki košarkaš u dresu Partizana nerešiva je enigma kada god Crvena zvezda priđe i pokuša da preokrene rezultat u evroligaškom derbiju. U dosadašnjem toku meča Ledej je postigao 18 poena (2/2 za 1, 2/5 za dva i 4/5 za tri poena), uz tri skoka, dve ukradene lopte i jednu blokadu!

Izvor: MN PRESS
20:40

35. minut, Zvezda - Partizan 62:66!

Ponovo su crveno-beli na samo poen zaostatka, ali opet se Zek Ledej pojavio u napadu Partizana! Trojka za mirniji period crno-belih...

20:33

32. minut - Faulovi Zvezde!

Veoma važnu ulogu u završnici meča mogli bi da odigraju faulovi, a Crvena zvezda je za manje od 70 sekundi u četvrtoj deonici već napravila tri prekršaja. Uz to, Partizan je serijom stigao do sedam poena prednosti!

20:28

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 54:57!

Košarkaši Partizana i u poslednjih deset minuta meča ulaze uz rezultat koji im odgovara. Nakon 30 minuta igre u beogradskom derbiju rezultat je 54:57!

Izvor: MN PRESS
20:24

28. minut, Zvezda - Partizan 50:51!

Veoma "tvrda" košarka u trećoj deonici i tek 19 postignutih poena ukupno. Partizan je "potrošio" mnogo napada u ovom delu meča, ali ni Crvena zvezda nije uspela da preokrene ishod meča u trećem periodu susreta.

20:16

26. minut, Zvezda - Partizan 46:48!

Imala je Crvena zvezda šut za izjednačenje ili prednost, ali je Luka Vildoza "digao" nerezonsku trojku. Duško Ivanović ga je zbog toga izveo iz igre, a Partizan je uspeo da sačuva vođstvo na gostovanju najvećem rivalu.

20:08

23. minut, serija Zvezde!

Poeni Luke Mitrovića na početku treće deonice, pa trojka Ognjena Dobrića nakon što ga je Mitrović pronašao usamljenog u hali i Željko Obradović traži tajm-aut. Partizan nije postigao poene za malo više od dva minuta igre, a Crvena zvezda je rezultatski prišla - rezultat je 42:45!

Izvor: MN PRESS
20:05

21. minut - Nastavljamo!

Za Partizan su na terenu Egzum, Panter, Naneli, Ledej i Lesor, dok kod Crvene zvezde treću deonicu počinju Vildoza, Dobrić, Lazić, Mitrović i Petrušev.

20:00

Timska statistika!

Crvena zvezda je u prvih 20 minuta uspela da upiše veći broj skokova (18-16), ali je Partizan bolji u broju asistencija (8-4), ukradenih lopti (8:3) i izgubljenih lopti (4-10).

Šut Crvene zvezde:

  • za jedan poen: 10/12 (83,3%)
  • za dva poena: 9/15 (60%)
  • za tri poena: 3/10 (30%)

Šut Partizana:

  • za jedan poen: 9/11 (81,8%)
  • za dva poena: 9/17 (52,9%)
  • za tri poena: 6/15 (40%)
19:55

STATISTIKA!

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 11, Lazarević, Mitrović, Lazić, Dobrić 2, Ivanović 2, Nedović 14, Marković, Kuzmić, Petrušev 6, Bentil 2

Partizan: Ledej 8, Avramović, Panter 4, Smailagić 2, Papapetru, Egzum 10, Brodzijanski, Naneli 3, Lesor 11, Trifunović, Anđušić 2, Madar 5

19:50

POLUVRIJEME - 37:45!

Zvezda je bolje zatvorila prvu, a Partizan mnogo bolje drugu četvrtinu. Na veliki odmor crno-beli odlaze sa osam poena prednosti i čini se da je to realno stanje nakon 20 minuta košarke u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: MN PRESS
19:46

18. minut, Zvezda - Partizan 34:40!

Janis Papapetru je fantastično osvojio loptu pod košem Zvezde, a Jam Madar kaznio nonšalantnu odbranu crveno-belih. Trojka za novu prednost od šest poena gostiju u beogradskom derbiju.

19:41

16. minut, Zvezda - Partizan 30:31!

Kakav meč gledamo u hali "Aleksandar Nikolić". Nemanja Nedović se prošetao do koša i položio za svoj deseti poen na susretu, a Zvezda je prišla na samo poen zaostatka.

19:36

13. minut - Egzum prvi dvocifreni!

Isticao je napad Partizana, ali je Dante Egzum iskoristio mnogo prostora koji je Ben Bentil ostavio. Trojka u poslednjem sekundu nekadašnjeg NBA igrača znači i da je Egzum prvi dvocifreni na ovom meču, sa 10 postignutih poena. Partizan vodi 30:24!

Izvor: MN PRESS
19:30

12. minut, Zvezda - Partizan 20:25!

Odličan napadački ritam Partizana, koji svaki napad završava u poslednjim sekundama, isplaćuje se na gostovanju Zvezdi. Crno-beli sigurno čuvaju prednost koju su stekli u prvoj deonici.

19:24

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 18:20!

Bolje je počela Crvena zvezda, ali je imao Partizan i sedam poena prednosti u jednom trenutku. Ipak, gledaćemo dramu tokom čitavih 40 minuta, kao što i priliči derbiju. Pogocima sa linije penala, pa trojkom Luke Vildoze u poslednjoj sekundi prvog perioda, Crvena zvezda je prišla na samo dva poena zaostatka!

Izvor: MN PRESS
19:17

8. minut, Zvezda - Partizan 11:17!

Raste prednost Partizana na gostovanju Zvezdi! Dante Egzum zna formulu po kojoj treba napasti crveno-bele, a Zek Ledej je dao doprinos sa klupe i postao treći igrač Obradovićevog tima koji se upisuje u strelce.

19:10

Tajm-aut - Partizan vodi!

Prvi put na meču, crno-beli imaju prednost. Poenima Matijasa Lesora koji je iskoristio snagu protiv Luke Mitrovića, gosti stižu do prve prednosti. Crvena zvezda nije realizvala nekoliko napada, pa na semaforu stoji 9:10!

Izvor: MN PRESS
19:08

4. minut, Zvezda - Partizan 9:8!

Crno-beli pronalaze rešenja u napadu preko Lesora i Egzuma koji su jedini postizali poene, dok Zvezdinu prednost za sada čuva Nemanja Nedović, strelac šest poena na početku susreta.

19:04

2. minut, Zvezda - Partizan 3:2!

Nemanja Nedović je uzeo prvi šut na meču i pogodio trojku za buku u Pioniru, a Dante Egzum je poenima u kontri "upisao" i Partizan na semafor.

19:00

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo spektakl iz Pionira, evroligaški okršaj Zvezde i Partizana! Neka bolji pobedi!

18:59

Petorke!

CRVENA ZVEZDA: Vildoza, Nedović, Dobrić, Bentil, Kuzmić

PARTIZAN: Egzum, Panter, Trifunović, Papapetru, Lesor

18:55

Prve fotografije iz Pionira!

18:50

SASTAVI!

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza, Lazarević, Mitrović, Lazić, Dobrić, Ivanović, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil

PARTIZAN: Ledej, Avramović, Smailagić, Panter, Papapetru, Egzum, Brodzijanski, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

18:45

Aleksa Avramović!

Plejmejker Partizana našao se na udaru navijača Crvene zvezde pred početak drugog evroligaškog meča. Pogledajte kako su se navijači Zvezde pripremili za Aleksino gostovanje u Pioniru.

18:40

Tabela!

Ovako izgleda plasman u Evroligi, tokom nepotpunog 21. kola:

Izvor: SofaScore/printscreen

Podsećamo, večeras su na programu četiri meča:

  • 19:00 Crvena zvezda - Partizan
  • 20:30 Baskonija - Anadolu Efes
  • 20:30 Olimpijakos - Makabi Tel Aviv
  • 21:00 Bajern - Virtus Bolonja
18:30

Ovako je izgledao prvi meč!

Ako ste zaboravili kako je bilo u Areni, prisetite se...

18:25

Atmosfera u hali!

Košarkaši Partizana imaće podršku svojih navijača sa D tribine, a ovakva je trenutno atmosfera u hali:

Pogledajte

00:21
Delije i Grobari nadglašavanje sat i po pred derbi
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO
18:15

Sudijska trojka!

Večeras će u hali "Aleksandar Nikolić" pravdu deliti trojica iskusnih sudija. Arbitri za meč Crvene zvezde i Partizana su:

  • Boris Rižik (Ukrajina)
  • Fernando Roča (Portugal)
  • Olegs Latiševs (Letonija)
18:10

Lesor pogođen grudvom!

Uvertira u derbi dogodila se ispred hale "Aleksandar Nikolić", gde su navijači Crvene zvezde iskoristili sneg koji je tokom prethodnih sati padao u Beogradu. Francuski centar Matijas Lesor pogođen je u glavu grudvom dok je ulazio u halu pred okršaj svog sadašnjeg i bivšeg kluba.

18:05

Analiza večitih!

U MONDO podkastu "Šesta lična" koji se bavio utakmicom Crvene zvezde i Partizana, Miloš Jovanović i Edin Avdić analizirali su sve detalje pred drugi evroligaški derbi. Komentator televizije Arena sport Edin Avdić, jedan od najboljih poznavalaca regionalne košarke, otkrio je kome daje prednost pred ovaj susret!

17:50

Duško Ivanović!

Ovako je meč protiv Partizana najavio Duško Ivanović, crnogorski stručnjak koji je tokom sezone preuzeo Crvenu zvezdu i potpuno promenio identitet tima.

Izvor: MN PRESS
17:40

Željko Obradović!

Evo šta je u najavi meča protiv Crvene zvezde rekao Željko Obradović, trofejni trener koji od prethodnog leta ponovo sedi na klupi Partizana.

Izvor: MN PRESS
17:20

Sve što treba da znate!

Kad se igra, ko sudi i kako izgleda tabela Evrolige - sve je na MONDU!

17:00

Prvi meč!

Ovako je izgledao prvi derbi u istoriji Evrolige. Prisetite se najboljih detalja sa tog susreta:

Derbi pred navijačima Partizana.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball
16:45

Odluka o navijačima!

Crvena zvezda je imala podršku u prvom evroligaškom meču, a i večeras će u hali biti gostujućih navijača. Crveno-beli su se oglasili saopštenjem nakon sastanka svih relevantnih strana, a Partizan je iskoristio mogućnost i otkupio karete. Najvatreniji navijači Partizana biće smešteni iza klupe za rezervne igrače njihovog tima, na tribini D.

16:30

MOKA SLAVNIĆ!

Jedan od najboljih plejmejkera u istoriji košarke na ovim prostorima Zoran "Moka" Slavnić govorio je za MONDO pred okršaj Crvene zvezde i Partizana, svojih nekadašnjih klubova. Zoran Slavnić je deset godina igrao za crveno-bele, zatim jednu sezonu i u crno-belom dresu, a zanimljivo je da je i kao trener radio u oba kluba.

16:15

Spremni?!

Crvena zvezda i Partizan večeras po drugi put odmeravaju snage u Evroligi! Nakon što je u prvom delu sezone Zvezda napravila brejk i u Beogradskoj areni trojkom Nemanje Nedovića stigla do pobede, crno-beli će u nekadašnjem Pioniru imati priliku za revanš. Meč u okviru 21. kola Evrolige igra se u petak od 19:00, a tekstualni prenos pratite uz MONDO!

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Partizan 78:79
  • Revanš za prvi meč u Evroligi
  • Oba tima sad imaju skor 10-11
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Dobro je više navijanja za Partizan....mi plaćamo ovaj portal svojim novcem i nemoj da više pišete ovako navijački...nije ovo grobarski sajt....

Najnovije