Košarka

POKUŠAO JE DA SPASI ĐAKE, TO MU NIKAD NEĆEMO ZABORAVITI! I košarkaši se opraštaju od hrabrog čuvara Dragana!

Autor Dragan Šutvić

Lik čovjeka koji je dao život da spriječi masakr bio je na majicama košarkaša.

Izvor: MN PRESS

Uoči utakmice plej-ofa ABA lige Mega - Budućnost, košarkaši srpskog kluba izašli su na teren obučeni u majice sa likom Dragana Vlahovića, čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koji je pokušao da zaustavi ubicu prije nego što je stradalo osmoro djece. Osumnjičeni za masakr najprije je ubio njega, a onda je počeo krvavi pir po elitnoj školi, zbog kojeg je Srbija danima u suzama, kao i zbog masovne pucavnje i stradanja osmoro kod Mladenovca.

Košarkaši beogradskog tima nosili su majice sa njegovim likom, dok su na njihovim leđima bili ispisani i inicijali osmoro stradalih đaka u zločinu kakav Beograd i Srbija dosad nisu zapamtili - u osnovnoj školi.

O preminulom čuvaru svi su imali samo riječi hvale. Bio je omiljeno lice svih u školi, posvećeni profesionalac i požrtvovani zaštitnik djece. U njegovu čast đaci, roditelji i brojni Beograđani danima donose svijeće, učenici se opraštaju od njega donoseći slike ispred škole, a njegovo ime pominje se i na košarkaškim i na fudbalskim utakmicama. Skandirali su ga i navijači Partizana na meču protiv Reala.

Pogledajte lijep gest Mege, koja se pridružila porukama saučešća u danima ogromne tuge za čitavu zemlju i region: