Košarka

Srpkinje otišle da brane titulu na Evropskom prvenstvu! Marina Maljković objavila spisak košarkašica

Autor Nebojša Šatara

Marina Maljković objavila je spisak za Evropsko prvenstvo.

Izvor: MN PRESS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije brani titulu na Evropskom prvenstvu. Marina Maljković je sa svojim izabranicama doputovala u Ljubljanu i tamo će krenuti po novi trofej. Prvu utakmicu igraće u četvrtak 15. juna protiv Turske (15 časova), pa u petak protiv Slovačke (20.45) i onda sa Mađarskom u nedjelju (15 časova).

Kapiten ekipe TIna Krajišnik veruje u uspjeh. "Pripreme su proletjele, kao i svaki put bilo je i teških trenutaka i utakmica koje nisu ličile na ono što smo mi željele u tom trenutku. Ali, vremenom smo osjetile naš napredak i generalno smo uspjele da neke stvari popravimo. Drago mi je da sa takvim osjećajem čekamo Evropsko prvenstvo. Na svakom takmičenju, prva utakmica je najvažnija i najteža i potpuni fokus je na toj utakmici. Najbitnije je da su sve igračice zdrave, potpuno spremne i fokusirane. Očekujem težak meč, Turska je ekipa koju nikako ne treba potcijeniti. Dobro se poznajemo, njihove igračice igraju u dobrim klubovima koji igraju Evroligu. Pristupićemo maksimalno fokusirano i dati sve od sebe za ostvarimo tu prvu pobjedu, jer bi nam to kasnije olakšalo put", poručila je Tina.

Njih je Marina Maljković povela u Ljubljanu: Ivanu Racu, Sašu Čađo, Nevenu Jovanović, Aleksandru Crvendakić, Ivon Anderson, Draganu Stanković, Jovanu Nogić, Kristinu Topuzović, Mašu Janković, Tinu Krajišnik, Ivanu Katanić i Minu Đorđević.