• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pobijedila, pa je drugi gurnuli u četvrtfinale: Sada joj prijeti najbolji tim u istoriji košarke!

Autor Dragan Šutvić

Srbija je poslije pobjede nad Malijem i dobrog razvoja rezultata u grupi prošla u četvrtfinale, ali sada mora da izbjegne susret sa selekcijom SAD!

 košarkašice srbije u četvrtfinalu svjetskog prvenstva  Izvor: MN PRESS

Sjajna vijest za Srbiju dolazi iz Australije, gdje je Francuska savladala Japan u međusobnom duelu 67:53 i tako poslala izabranice Marine Maljković u četvrtfinale Svjetskog prvenstva! Srpski tim je takođe pobijedio Japan, uz to ima trijumf protiv Malija i sa te dvije pobjede i uz poraz azijske selekcije sada je osiguran plasman u četvrtfinale. 

Uz to Srbiji je na ruku išla i tijesna pobjeda Australije nad Kanadom 75:72 poslije koje je situacija u grupi takva da Kanada, Francuska i Australija imaju skor 3:1, Srbija 2:2, Japan 1:3, a Mali ima četiri poraza. U toj situaciji Japan i u slučaju pobjede nad Australijom u posljednjem kolu može samo da se izjednači sa Srbijom, ali su Japanke zbog poraza od Srbije već ispale! 

Možda će vas zanimati

Iz grupe B dalje uz Srbiju idu Francuska, Australija i Kanada, a poslije meča Srbije i Francuske u utorak od 9:30 vidjećemo na kom će se mjestu u grupi naći srpski tim. U slučaju poraza sigurno će izabranice Marine Maljković biti četvrte, a pobjeda bi im donijela treće mjesto. U svakom slučaju žrijeb će odlučiti da li će Srbija u četvrtfinalu igrati sa Amerikankama, što je nešto što bi moralo da se izbjegne da bi se imala neka šansa za polufinale. 

Amerikanke su nastavile da gaze u svojoj grupi i naravno da su prve. One su uspjele da savladaju selekciju Južne Koreje sa 145:69 i tako su oborile niz rekorda. Oborile su rekord po broju postignutih poena na Mundobasketu, po broju pogođenih šuteva sa 62 pogođena šuta iz igre, a upisale su i rekordan broj asistencija na jednom meču - čak 36.

Izjednačile su i svoj rekordan niz pobjeda na međunarodnim takmičenjima jer im je ovo 26. trijumf zaredom. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC