• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinje su opet moćne - ovo je presudna pobjeda: Četvrtfinale Mundobasketa je blizu!

Autor Dragan Šutvić

Košarkašice Srbije uvjerljivo su savladale Mali u pretposljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

 srbija pobijedila mali na mundobasketu Izvor: MN PRESS

Poraz, pa pobjeda - to je put košarkašica Srbije na Svjetskom prvenstvu u Sidneju u dosadašnjem dijelu turnira. Poslije drugog poraza na Mundobasketu, od domaćina Australije, izabranice Marine Maljković stigle su i do drugog trijumfa i tako stigle nadomak plasmana u četvrtfinale.

Srbija je savladala Mali, autsajdera grupe B, rezultatom 81:68 i to na krilima raspucane Saše Čađo, a glavni dio posla obavljen je u trećoj četvrtini kada su Srpkinje počele da se rezultatski odvajaju.

Po četvrtinama je bilo 25:25, 18:14, 19:11 i 19:18, a poslije tesnog prvog poluvremena, šampionke Evrope su "dodale gas" u narednih 15 minuta, da bi potom mirno privele meč kraju. Najveća prednost u četvrtoj četvrtini je iznosila i 20 poena, a čak 22 asistencije (dvostruko više od rivalki) bile su pokazatelj prave timske igre.

Najbolja u timu Srbije bila je Saša Čađo sa 20 poena i izvanrednih 6/10 pri šutu za tri poena. Tina Krajišnik je upisala "dabl-dabl" sa 17 poena i 12 skokova, dok je to izmaklo Ivon Anderson (12 poena i devet asistencija). Takođe, Jovana Nogić je bila odlična sa 13 poena.

U ekipi Malija najbolja sa 13 poena je bila Sika Kone, dok su po 12 ubacile Kanku Kulibali i Maimuna Haidara. Srbija sada ima skor 2-2 u svojoj grupi, a čekaju se još dva meča četvrtog kola (Francuska - Japan i Australija - Kanada). Osim ako ne dođe do nekih drastičnih iznenađenja, Srbija bi trebalo da stigne među četiri najbolja tima i poslije petog kola, koje će igrati u utorak (9.30) protiv Francuske. Mjesto među najbolja četiri tima u grupi vodi u četvrtfinale.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC