• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Lojo o debaklu "zmajica" na Svjetskom prvenstvu: Rezultat je nerealan, a raspored lud - ovo je iscrpljujuće!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkašice BiH debituju na svjetskom prvenstvu, a u uvodna dva meča doživjele su ubjedljive poraze. Ipak, čak pet utakmica u svega šest dana ne raduju selektora Gorana Loju.

 Goran Lojo Izvor: FIBA

Dva teška poraza, prvo od Portorika 58:82, a zatim i Kine 51:98 sigurno ne mogu zadovoljiti nikoga u taboru ženske košarkaške reprezentacije BiH, koja debi na svjetskim prvenstvima neće pamtiti po dobrim izdanjima.

Ipak, kako u taboru "zmajica" ističu, a to se znalo i pred početak prvenstva, sam dolazak na turnir veliki je uspjeh za bh. tima.

"Čestitke Kini na zasluženoj pobjedi. Prvu četvrtinu i do sredine druge igrali smo sa mnogo više energije nego u prvoj utakmici. Ali, Kina je bila dominantna, naročito na poziciji centra. Nismo mogli da joj pariramo. U nastavku su otišle na veliku razliku. Kada smo bili svjesni da ćemo ubjedljivo biti poraženi, dali smo šansu svim igračicama", rekao je selektor Goran Lojo, priznavši da je Kina mnogo jači tim u ovom trenutku od BiH.

Ni raspored ne ide u prilog košarkašicama. Odigraće čak pet utakmica u šest dana, ali kako bh. košarkašicama, tako je i svim ostalim koji nastupaju u Australiji.

"To je lud raspored. Ovo je zaista iscprljujuće za košarkašice i može dovesti do povreda. Trebalo bi razmisliti ubuduće o više slobodnih dana. Ne bi trebalo igrati više od dvije utakmice zaredom", jasan je Lojo.

BiH prvi put učestvuje na svjetskom prvenstvu, a na dva dosadašnja meča pretrpjela je ubjedljive poraze. Ipak, selektor Lojo ističe da rezultati utakmica sa Portorikom i Kinom je pokazuju realnu sliku.

"Nama je ovo prvo učešće, ali moram reći da razlika nije adekvatna. Samo pojavljivanje ovdje za nas je ogroman uspjeh, znajući sve probleme sa kojima smo se susretali. Nisam zadovoljan rezultatom, ali sutra je novi dan. Daćemo sve od sebe da protiv Južne Koreje ostvarimo bolji rezultat. Kina je u ovom trenutku kvalitetniji i dominantniji tim, na svim pozicijama. Za ovo Svjetsko prvenstvo sprema se već dvije godine i to je njihov veliki projekat. Smatram da su favoriti za osvajanje medalje", još jednom je bh. selektor pohvalio rivalke.

Izvor: FIBA

Sa selektorom Lojom složila se i Anđela Delić, koja je u porazu od Kine ubacila osam poena. Džonkel Džons bila je najefikasnija sa 17, dok je Matea Tavić jedina još bila dvocifrena, sa deset poena.

"Znamo koliko je Kina jaka, odigrale su sjajno. Ipak, otvorili smo meč bolje nego jučerašnji, ali to nije bilo dovoljno. Kaznile su sve naše greške, a mi nismo uspjele da ih zaustavimo. To nas je koštalo teškog poraza. Ipak, uspjeh je što smo ovdje, ali ostaje žal što smo izgubili sa tako velikom razlikom", poručila je košarkašica Tenerifa.

BiH će već sutra igrati treći meč grupe A na Svjetskom prvenstvu. Rival od 10 časova po našem vremenu biće joj Južna Koreja.

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC