• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubjedljiv poraz "zmajica" na otvaranju Svjetskog prvenstva: Portoriko prejak za BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Australiji u duelu protiv selekcije Portorika rezultatom 58:82.

 BiH poražena od Portorika Izvor: FIBA

Bh. reprezentativke loše su otvorile utakmicu i već u šestom minutu Portorikanke su napravile prednost od 6:15, koju su dodatno podigle trojkom Rosado za 15 poena razlike (8:23). Vezanim poenima su potom otišle na 13:31, da bi četvrtina bila zaključena rezultatom 16:31.

Početkom druge dionice, uz koš-faul Matee Tavić reprezentacija BiH je smanjila na 26:35, ali portorikanska ekipa je ponovo napravila dobru seriju, kaznila propuste u odbrani "zmajica", te na poluvrijeme otišla s prednošću od 36:53, zaključno s poenima razigrane Arele Girantes.

Isti scenario viđen je i u trećem periodu. Portorikanke su nastavile da pogađaju, a reprezentacija BiH je teško dolazila do poena. Koševima Melendez, protivnice BiH su podigle prednost na 22 poena (40:62).

"Nevjerovatno zvuči podatak da su portorikanske igračice već tada premašile rekordan broj poena koje su ikad postigle na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva", naveli su iz Košaraškog saveza BiH, a prenijela agencija "Anadolija".

I u posljednjoj četvrtini Portorikanke su dominirale, a meč je završen rezultatom 58:82.

Po završetku susreta selektor BiH Goran Lojo čestitao je Portorikankama na zasluženoj pobjedi.

"Loše smo otvorili utakmicu, bili smo neprepoznatljivi. Mislim da smo im dali previše prostora, drugih šansi, koje su oni pogađali, bez problema pogotovo u prvom periodu. Kasnije je to bilo jako teško stići, pogotovo na ovom nivou. Mi smo imali dosta problema sa dolaskom Džons, koja je putovala 15 sati, ali nam to ne može biti alibi i izgovor. Analiziraćemo susret i vidjeti šta možemo popraviti da sve skupa izgleda bolje",rekao je Lojo.

Najefikasnija u reprezentaciji BiH bila je Džonkel Džons sa 15 poena, Miljana Džombeta je dodala 11, dok je Girantes bila najefikasnija u redovima Portorika s 26 poena, devet skokova i osam asistencija.

U drugom meču grupe A, Sjedinjene Američke Države (SAD) su bile bolja od Belgije rezultatom 87:72.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC