Nestvarno!

Vembanjama je ogroman - nosi 14 centimetara duže patike od prosječnog muškarca: Niko ne može da se mjeri s njim

Autor Bojan Jakovljević

Francuz Viktor Vembanjama ima nevjerovatne fizikalije, a djeluje da bi na stopala mogao da obuje čamce!

Izvor: Youtube/JJ Redick/Twitter/BasketNews_com/printscreen

NBA draft nije donio iznenađenje, bilo koji tim u ligi bi sa prve pozicije izabrao Viktora Vembanjamu (19), a ove godine se "zalomilo" da čast imaju San Antonio Sparsi. Najveći talenat svjetske košarke stiže kod Grega Popoviča, a "Ludi Srbin" će imati priliku da ga oblikuje i napravi jednu od najvećih zvijezda u ligi - očekivanja su ogromna jer Viktor već dominira.

Za to je zaslužan njegov košarkaški talenat, ali i nevjerovatne fizikalije koje posjeduje. Viktor Vembanjama je visok oko 220 centimetara, težak je oko 95 kilograma, a njegov raspon ruku je impresivan. Na internetu već postoje snimci kako Viktor "prikucava" loptu u koš nakon što je promašio šut za tri poena, a kada vidite koliko stopalo ima mladi Francuz biće vam jasno zašto može da se odrazi i zakuca i kada je nekoliko metara daleko od koša.

Viktor Vembanjama nosi patike broj 58, što znači da mu je stopalo dugačko oko 42 centimetra! Recimo, ljudima koji nose broj 44, što je neka univerzalna veličina za muškarca, stopalo je dugačko oko 28 centimetara - čak 14 centimetara kraće nego u slučaju francuskog košarkaša. Monstruozno, znamo! Pogledajte njegova stopala: