Otkriveno!

Žalgiris saopštio detalje Zvezdinih priprema: Pojačanja, pa turnir protiv jakih timova - ide se na Kipar!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-bijeli znaju gdje će se spremati za novu sezonu Evrolige i mečeve protiv najboljih.

Izvor: MN PRESS

Kakav dan za Crvenu zvezdu - prvo je na sastanku odlučeno da srpski klub i naredne sezone igra Evroligu, zatim je potpis na ugovor stavio povratnik Dejan Davidovac, a sada su navijači dobili nove dobre vijesti. Jasno je kada će moći da gledaju Crvenu zvezdu, pred kojom je formiranje igračkog kadra, a zatim i pripreme za novu sezonu. Zvezda će u sklopu njih igrati na veoma jakom turniru na Kipru!

Kako je na svojim zvaničnim kanalima saopštio Žalgiris, oni će jednonedjeljne pripreme odraditi na ovom ostrvu, a u sklopu njih biće i izuzetno jak turnir. Pored litvanskog tima učesnici će biti Makabi iz Tel Aviva, Crvena zvezda i Olimpijakos, koji bi na ovom terenu trebalo da se osjeća kao domaćin.

Turnir će se igrati 22. i 23. septembra, a za sada nije poznat detaljan plan turnira. Pretpostavlja se da će sredinom jula biti napravljen konačan dogovor o tome ko će sa kim igrati u polufinalnim mečevima, kao i o terminima ovih utakmica. Do tada, ali i do samog turnira, ima još dosta vremena i svi timovi koji su potvrdili učešće će tek početi da planiraju igranje na Kipru.

Što se tiče Crvene zvezde, njoj prvo predstoji potpuna rekonstrukcija tima kako bi u narednoj sezoni bili konkurentniji najboljim timovima u Evropi. Za sada se zna da su klub napustili Luka Vildoza, Hasan Martin i Džon Holand, Stefan Marković je završio karijeru, dok je Davidovac prvo pojačanje za novu sezonu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!