Košarka

Predrag Danilović cvijećem dočekao košarkašice Srbije (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Reprezentativke Srbije došle su kući poslije izborenog plasmana na Olimpijske igre

Izvor: MN PRESS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Beograd iz Brazila u utorak uveče i donijela olimpijske vize za Pariz 2024. Izabranice Marine Maljković dramatično su izborile plasman na Igre predstojećeg ljeta, jer su pobijedile Brazil u gostima i tako nastavile kontinuitet učešća na olimpijskim smotrama.

U Riju 2016. godine bile su bronzane, u Tokiju 2021. igrale su polufinale, a u ljeto 2024. ponovo će biti na najvećoj smotri, što je postalo standard pod vođstvom sjajne selektorke Marine Maljković.

Potpuno promijenjena ekipa u odnosu na generaciju iz Tokija uspjela je da se izbori za olimpijsku vizu u konkurenciji Australije i Njemačke, koje će takođe ići na najveći turnir, dok je domaćin kvalifikacija, Brazil, ostao bez plasmana. Pogledajte kako je predsjednik KSS Predrag Danilović sa Anom Joković i saradnicima dočekao igračice poslije velikog uspjeha:

Na olimpijskom turniru Srbija će poslije osam godina imati predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a košarkašice će igrati u društvu domaćina, Francuske, branioca zlata Sjedinjenih Država, kao i Kine, Portorika, Belgije, Nigerije, Australije, Njemačke, Japana, Španije i Kanade

BONUS VIDEO: