• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkašice Srbije danas putuju u Brazil po olimpijsku vizu za Pariz

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ženska košarkaška reprezentacija u nedjelju putuje preko Lisabona u brazilski Belem na FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir.

 Košarkašice Srbije kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu Izvor: MN PRESS

Srpkinje će na olimpijskom turniru od 8. do 11. februara igrati protiv domaćeg Brazila, Njemačke i Australije.

Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicama Marine Maljković biće potrebno da poslije tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi.

"Kao i uvijek naša očekivanja su velika i nadamo se najboljem, nadamo se pobjedama i ulazimo maksimalno ozbiljno u ovaj turnir, s obzirom da nemamo dovoljno vremena koliko bismo željele za pripremu utakmica. Bićemo u punom sastavu tek kad stignemo u Brazil, ali vrijedno radimo i nadam se da ćemo biti spremne za 8. februar kada počinje takmičenje. Ranije smo se susretale sa svakom od naših rivalki u Belemu, a naviše problema očekujem protiv Australije, ekipe sa kojom smo igrali neke najteže utakmice, koje su čini mi se uvijek posebno motivisane protiv nas. Sjećamo se i ranijih Olimpijskih igara, gdje smo se sastajali, tako da vjerujem da će ta utakmica biti veoma izazovna i teška, ali opet ne treba potcijeniti ni druge ekipe, naročito Brazil koji je domaćin", izjavila je za saj Košarkaškog saveza Srbije kapitenka Tina Krajišnik.

Sličnog razmišljanja je i njena saigračica Maša Janković.

"To je izuzetno težak turnir, gdje ćemo se sastati sa tri ekipe koje stižu sa tri različita kontinenta. U svaku utakmicu moramo da uđemo fokusirane i da budemo što bolje pripremljene, kako bi na najbolji mogući način mogle da izvršavamo sve zadatke koje selektorka bude postavila pred nas. Iskreno mislim da smo dobile jednu od težih kvalifikacionih grupa, ali sa druge strane možemo da dobijemo svaku ekipu samo ukoliko budemo fokusirane i ponašamo se kao pravi tim. Australija će biti naš najteži rival, ali smo uspjele da ih pobijedimo u kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo. Njemačka je osvježila ekipu u odnosu na Evropsko prvenstvo sa sestrama Sabali i Brazil, koji će kao domaćin biti veoma nezgodan. Optimista sam i vjerujem u uspjeh", rekla je ona.

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Njemačke, u četvrtak, 8. februara. Poslije dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča - u subotu protiv Brazila i u nedjelju protiv Australije. Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbijediće tri prvoplasirane ekipe.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC