• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KATASTROFA SRBIJE NA EUROBASKETU! Umjesto bronze, poraz od 58 poena razlike!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Izuzetno težak poraz mlade reprezentacije Srbije u utakmici za medalju.

 Košarkašice Srbije izgubile od Španije na EP sa 58 razlike Izvor: MN PRESS, Sinisa Kanizaj/Sportida

U-20 reprezentacija Srbije izgubila je čak 58 razlike u meču za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Srpska selekcija je deklasirana u duelu sa Španijom nevjerovatnim rezultatom, 36:94. Samo u jednoj, prvoj četvrtini, Srpkinje su postigle dvocifreni broj poena - 13:27, 7:22, 7:26, 9:19.

U meču u Klajpedi, plejmejkerka Španije Tiksel Alarkon (20) ubacila je 21 poen, Klaudija Kontelj ubacila je 11, Klaudija Sorijano 11, a Elba Garfelja 10. Sa druge strane, u timu Srbije Dunja Zečević ubacila je devet, ali prije svega zahvaljujući slobodnim bacanjima (6/8), jer je iz igre šutirala 1/10 i nije pogodila nijedan od devet šuteva za dva poena. Ni ostale košarkašice Srbije nisu bile preciznije, pa je srpski tim pogodio tri trojke iz 16 pokušaja za cijeli meč i izgubio čak 30 lopti.

Srpske reprezentativke su u polufinalu tijesno izgubile u meču protiv Letonije (53:56), a prethodno su ubjedljivo pobijedile Litvaniju u osmini finala (86:46) i Tursku u četvrtfinalu (70:46). Malo ko je mogao da pretpostavi da će u posljednjem meču na turniru Srbija doživjeti potpunu katastrofu. Španija je u polufinalu slično razbijena u meču protiv Francuske - 47:75, ali je u međuvremenu očigledno našla način i motiv da ode kući sa bronzom.

SRBIJA: Matić 3, Zečević 9, Marčetić, Miljanić, Spasovski, Matić, Škundrić, Ćulibrk 3, Marojević 6, Rosić 7, Čačić, Knežević 6. Selektorka: Dajana Butulija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC