• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobjeda Srbije na startu Eurobasketa! Marinine "lavice" brane titulu - za početak, pala je Turska!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjajan početak odbrane evropske titule!

 Košarkašice Srbije pobijedile Turske na startu Eurobasketa 2023 Izvor: MN PRESS

Ženska reprezentacija Srbije pobijedila je Tursku 70:62 u prvom meču grupne faze Eurobasketa u Sloveniji. U dvorani "Stožice" u Ljubljani, izabranice Marine Maljković, aktuelne prvakinje Evrope, slavile su u uzbudljivom meču, u kojem su kroz završnicu branile i odbranile vođstvo, zaključno sa važnim košem Tine Krajišnik za velikih "plus 8" (70:62) u pretposljednjem minutu.

Naredni meč srpska reprezentacija odigraće u petak od 20.45 časova u istoj hali protiv Slovačke, a u posljednjem kolu će u nedjelju od 15 igrati protiv Mađarske. Plasman u sljedeću fazu izboriće tri ekipe iz svake grupe, s tim da će prvoplasirana direktno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana u osminu finala.

U prvom meču na turniru, reprezentaciju Srbije predvodila je sjajna plejmejkera Ivon Anderson, sa 17 ubačenih poena. Dvocifreni napadački učinak ostvarile su i Jovana Nogić (11) i Maša Janković (10). Sa njima na čelu, Srbija je napravila odličan uvod u kontinentalni turnir, na kojem će timovi iz grupe u nokaut fazi "ukrštati" sa grupom C, u kojoj su Slovenija, Francuska, Njemačka i Velika Britanija.

Reprezentativke Srbije u posljednjih 10 godina su promijenile istoriju ženske košarke na kontinentu, jer su u tom periodu dva puta osvojile zlato - 2015. i 2021, a 2013. su igrale u polufinalu. Naravno, ovog juna u Sloveniji je novi tim i djevojke koje zaslužuju svu podršku. Ona sigurno neće izostati. Ovo su nove Marinine lavice: Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maša Janković, Tina Krajišnik, Ivana Katanić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC