Košarka

"Nije Nikola Jokić najbolji košarkaš na svijetu, ja sam"

Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić dobio novog kandidata za najboljeg igrača na svijetu.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ko je najbolji košarkaš na svijetu? Većina će reći da je to Nikola Jokić, ali je razumljivo i da postoji dilema zbog forme nekih drugih igrača, ali sada se javio i jedan koji "nije viđen" u TOP5 izboru do sada. Najbolji igrač Bostona Džejson Tejtum smatra da je u ovom trenutku najbolji košarkaš današnjice i to se ne boji otvoreno da kaže.

"Ko je najbolji igrač u NBA? Ja!", rekao je Džejson Tejtum u razgovoru za američke medije: "Imam i ja mnogo poštovanja prema mnogim igračima u ligi. Janis je tu, naravno. Jokić, očigledno - osvojio je titulu. Embid, bio je MVP. Liga je u dobrim rukama. Zaista vjerujem da, svaki put kada zakoračim na parket, da sam ja najbolji igrač", dodao je američki reprezentativac koji ima mnogo vjere u samog sebe.

Interesantno je da prije godinu dana "nije pucao" od samopouzdanja i tvrdio je da je najbolji košarkaš lige (a samim tim i svijeta) Janis Adetokunbo, dok je sada u tu konkurenciju uvrstio i Jokića, ali očigledno je da sada pokušava i samog sebe da "progura" u MVP razgovore.