• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji srpski košarkaš bi danas "kidao" u NBA ligi? Nikola Jokić se odmah sjetio: Bio bi nevjerovatan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić nema dilemu!

 Nikola Jokic o Predragu Stojakovicu Izvor: profimedia/ TODAY Sports / ddp USA

Nikola Jokić smatra da bi Predrag Stojaković danas bio još uspješniji nego u svojoj eri, od kraja devedesetih do početka prošle decenije. Iako je na vrhuncu svoje snage, "Peđa" bio u najužem krugu kandidata za MVP nagradu i iako je vjerovatno najbolji šuter u istoriji evropske košarke, "Joker" smatra da bi danas njegov kvalitet i talenat bili još izraženiji.

"Peđa Stojaković bi danas u NBA ligi bio još bolji, u svoje vrijeme bio je Ol-star, ali mislim da bi u današnje vreme bio nevjerovatan", rekao je Jokić tokom Ol-star vikenda.

Podsjetimo, Peđa Stojaković počeo je karijeru u Crvenoj zvezdi početkom devedesetih, potom je otišao u PAOK u transferu od kojeg je Zvezda godinama živjela, a u Solunu je za samo nekoliko godina postao legenda kluba, MVP grčke lige, učesnik Evrolige, osvajač Kupa Grčke.

U NBA ligu otišao je 1998. godine i u dresu Sakramento Kingsa bio na nekoliko šuteva do velikog NBA finala, a vjerovatno i do titule, koju je cijela Srbija željela da Peđa i Vlade Divac osvoje. Potom je 2006. prešao u Indijanu nakratko, pa od 2006. do 2010. igrao za Nju Orleans Hornetse, "svratio" do Toronta i na kraju završio u Dalas Maveriksima 2011, sa kojima je osvojio NBA titulu. Sa njom je i završio karijeru.

Naravno, Stojaković je sa reprezentacijom SR Jugoslavije doticao evropske i svjetske vrhove, jer je osvajao Eurobasket 2001. i Svjetsko prvenstvo u Indijanapolisu 2002, gdje je uz Dejana Bodirogu bio najbolji igrač "plavih". Ujedno, to je i posljednje zlato srpske košarke i više od dvije decenije kasnije.

BONUS VIDEO:  

Pogledajte

04:17
Nikola Jokić Izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC