Košarka

ZBOG JOKIĆEVE MAGIJE SVI TRLJAJU OČI! Najbolji potez godine, jedini ovo može na svijetu (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte kako je Nikola Jokić maltretirao Nikse svojim magičnim potezima i dodavanjima "preko glave" dok ne gleda saigrača.

Izvor: Twitter/NBA/Screenshot

Nikola Jokić odigrao je prethodne noći još jednu savršenu partiju u NBA ligi i vodio je svoj Denver do pobjede protiv Niksa (113:100). Jokić je ponovo uspio da dođe do tripl-dabla i to sa statistikom od 30 poena, 14 skokova i još 11 asistencija, a neki njegovi potezi stvarno su sve ostavili bez teksta.

Svi su složni u ocjeni da je ovo bila jedna od najboljih partija Jokića ove sezone, kako zbog statistike, manjka grešaka i same estetike u njegovoj igri, a jedan njegov potez sa utakmice privukao je posebnu pažnju. Bilo je to dodavanje "preko glave" zbog kojeg su se vjerovatno svi u ekipi Niksa pitali kako je moguće da ih tako lako prevari, pa nije dugo trebalo da se njegov potez zavrti na društvenim mrežama. Pogledajte o čemu se radi:


A onda iz drugog ugla, iz kog možda ovo djeluje još bolje...


Neke njegove poteze je zaista nemoguće objasniti, pošto niko drugi u NBA ligi ne može da ih ponovi, ali nije se Jokić zaustavio "samo" na tom jednom dodavanju. Imao je i čuveno iz svog repertoara - u prazan korner gdje niko ne očekuje, dok je pogodio i jedan šut iz nemoguće pozicije. Pogledajte kako je to izgledalo:

NBA REZULTATI

Orlando - Nju Orleans 121:106
Vašington - Sakramento 109:102
Hjuston - Čikago 127:117
Milvoki - Bruklin 115:108
Dalas - Juta 113:97
Denver - Njujork 113:100
Finiks - Atlanta 128:115

(MONDO - M. V.)