• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Jokić i Micić igrati za Srbiju? Pešić se javio: Dobro je što smo u grupi sa Amerikancima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svetislav Pešić pričao je o Vasiliju Miciću i Nikoli Jokiću

 Svetislav Pešić pričao je o Vasiliju Miciću i Nikoli Jokiću Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Reprezentacija Srbije dobila je rivale na Olimpijskim igrama. Karmelo Entoni izvlačio je kuglice i poslao je "orlove" u grupu sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobjednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku (Italija, Litvanija, Portoriko, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein). Poslije žrijeba svi se pitaju isto - hoće li Svetislav Pešić moći da računa na najjači sastav.

Jasno je da se tu misli na dvojicu igrača, Vasilija Micića (Šarlot) i Nikolu Jokića (Denver). "Najveći broj igrača, dvije trećine, je iz generacije rođene 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će njih dvojica igrati, jer su u pitanju Nikola Jokić i Vaslije Micić, ali to ne znamo. Sezone su duge. Hajde da vidimo da prvo završe i da prođu bez povreda i problema", rekao je Pešić za sajt FIBA.

Nastavio je da priča o NBA tandemu. "Naravno da ima još odličnih igrača, ali pričam o Vasi i Nikoli jer su oni dio iste generacije i velika je prednost kada imate igrače koji su zajedno igrali na FIBA turnirima do 16, 18 i 20 godina. To je jedan od razloga zašto smo igrali tako dobru košarku u Manili."

Zatim se osvrnuo na same Olimpijske igre. "Od 12 timova koji su tamo vjerovatno 10 osjeća da može da se bori za medalju i to je nešto što se nikada prije nije desilo u istoriji Olimpijski higara."

Iznio je i svoj stav o grupi u kojoj je Srbija.

"Za nas nije loše što prvu utakmicu igramo sa Amerikancima. Druga stvar koja je dobra jeste što u četvrtfinalu, utakmici koja je najvažnija na najvećim turnirima, ne možemo da igramo protiv njih. Moram da naglasim i da su i druga dva tima u našoj grupi veoma opasna, ko god dođe sa turnira u Portoriku, gdje postoji mogućnost da to budu Italija i Litvanija, kao i Južni Sudan sa kojim smo igrali u Manili. To je potvrda da je svaka utakmica na turniru teška", zaključio je Pešić.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC