• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija zna raspored za OI, PRVO SA AMERIKANCIMA: Posebna pravila važe za četvrtfinale, napravljena velika promjena!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši Srbije dobili su raspored utakmica za Olimpijske igre, a znaju i propozicije za četvrtfinale.

 Raspored utakmica košarkaša Srbije na Olimpijskim igrama Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije saznali su dva od tri rivala na Olimpijskim igrama. U grupi C igraće protiv Amerike i Južnog Sudana, dok se jedan protivnik čeka. Biće to pobjednik kvalifikacionog turnira u Portoriku, gdje će igrati Italija, Litvanija, Portoriko, Meksiko, Obala Slonovače i Bahrein. Poznat je i raspored za takmičenje.

Svi mečevi grupne faze igraju se u Lilu, na stadionu "Pjer Moro", dok je završnica u Parizu. Tim Svetislava Pešića prvo će 28. jula igrati protiv Amerikanaca, pa će 31. jula protivnik biti tim koji osvoji turnir u Portoriku. Posljednji rival u ovoj fazi biće Južni Sudan 3. avgusta, biće to ujedno i duel sa rivalom sa Mundobasketa. Baš na meču protiv njih Boriša Simanić dobio je udarac zbog kog mu je izvađen bubreg.

Satnica za ove mečeve još uvijek nije poznata, ali se znaju propozicije takmičenja za Olimpijadu. Ekipe neće odmah saznati protivnika u četvrtfinalu. Biće održan žrijeb, kao što je bilo i u Japanu 2021. godin. Razlog za ovakvu odluku je smanjenje mogućnosti da pojedini timovi pokušaju da izbjegnu neke druge. Kao što se događalo na nekim drugim takmičenjima kada su selekcije pokušavale da "pobjegnu" od duela sa Amerikancima na startu nokaut faze.

Dakle, da pojasnimo. U četvrtfinale idu po dvije najbolje ekipe iz svake od tri grupe (šest timova), preostala dva su najbolje plasirane trećeplasirane ekipe. Po završetku mečeva u grupnoj fazi biće žrijeb i sve selekcije biće podijeljene u tri grupe, tačnije tri šešira. Biće to šešir D, E, F i G.

U šeširu D biće dvije najbolje prvoplasirane ekipe, u šeširu E najlošija prvoplasirana ekipa i najbolje rangirana drugoplasirana ekipa. U šeširu F su preostale dvije drugoplasirane selekcije, a u šeširu G dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Timovi iz šešira D biće žrijebani sa timovima iz šešira G, a timovi iz šešira E sa timovima iz šešira F. Uz to treba dodati da u četvrtfinalu ne mogu da igraju selekcije iz iste grupe, što znači da ako Srbija prođe dalje ne može odmah na Amerikance.

RASPORED SRBIJE

  • 28. jul Srbija - Amerika
  • 31. jul Srbija - pobjednik turnira u Portoriku (Italija, Litvanija, Portoriko, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein)
  • 3. avgust Srbija - Južni Sudan

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC