• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije samo drim-tim problem! Srbija dobila paklen žrijeb za Olimpijske igre!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dosta je više te Italije, a oni se ponovo "crtaju" u grupi sa "orlovima".

 Srbija u teškoj grupi na Olimpijskim igrama Izvor: Adria media group/ Dado Đilas

Srbija je dobila rivale na Olimpijskim igrama u Francuskoj! Nakon što su košarkašice saznale da će igrati sa Kinom, Portorikom i Španijom, košarkaši su po svemu sudeći imali teži žrijeb! 

Srpski tim je upao u grupu C gdje se nalazi sa drim timom, sastavom Sjedinjenih Američkih Država. Osim njih će u ovoj grupi biti i Južni Sudan, tim koji su "orlovi" pobijedili na Svjetskom prvenstvu na Filipinima, ali na mečeve sa njima ne vežu vežu ih lijepa sjećanja jer je krilni košarkaš ove reprezentacije Nuni Omot udario Borišu Simanića nakon čega je krilnom centru Srbije morao da bude odstranjen bubreg.

Posljednjeg rivala Srbija će saznati tek sedmog jula kada se u San Huarezu u Portoriku bude završio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Tim koji će se odande plasirati u Lil će ići u grupu Srbije, a jedna reprezentacija im baš, baš bode oči. Naravno, to je Italija! 

U San Huarezu će igrati po dvije grupe u kojima će biti tri tima. Po dva najbolja idu u polufinale, a zatim se bore za to jedno mjesto na OI. U Grupi A se nalaze Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija, a u grupi B Italija, Portoriko i Bahrein. Svakako da su Bahrein i Obala Slonovače autsajderi i da se očekuje od Litvanije i Meksika sa jedne i Italije i Portorika sa druge strane da prođu dalje.

Srpski tim je kako na prethodnom Mundobasketu, tako i na Eurobasketu u Pragu i Berlinu izgubio o Italije i vjerovatno ni košarkaši, a ni navijači ne žele "azure" da vide u Lilu. Litvanci su naravno osim njih najveće ime, a njih su pobijedili na startu nokaut faze u Manili. Portoriko su takođe pobijedili u Manili, a Meksiko ipak nema imena kao nekada kada su imali NBA zvijezde poput Eduarda Nahere i Gustava Ajona. 

(MONDO, N. L.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC