• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija odlučila - Bogdan ispred Jokića: Kapiten "orlova" najbolji za 2023, srebro iz Manile vrednije od NBA prstena!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bogdan Bogdanović je i zvanično proglašan za najboljeg košarkaša Srbije za 2023. godinu.

 Bogdan Bogdanović je i zvanično proglašan za najboljeg košarkaša Srbije za 2023. godinu Izvor: Kin-Wai YUEN / Sipa Press / Profimedia

Najbolji košarkaš Srbije za 2023. godinu je Bogdan Bogdanović! Kapiten reprezentacije Srbije je po izboru košarkaških novinara i stručnjaka dobio više glasova od najboljeg igrača Denver Nagetsa Nikole Jokića i u godini u kojoj je Srbija proslavila 100 godina košarke on je ponio ovo laskavo priznanje. 

On je sa 27 glasova bio ubjedljivo najbolji ispred Nikole Jokića sa 10 glasova, dok su glasove dobili i Aleksa Avramović i Boriša Simanić. 

"Hvala svima koji su glasali za mene, ja nažalost nisam tu sa nama pa će moja sestra primiti nagradu. Ogromna je čast dobiti nagradu, mi se vidimo i sljedeće godine", poručio je Bogdanović iz Atlante.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Aleksandra Crvendakić. Ona je sa 24 glasa uzela ubjedljivu pobjedu ispred prošlogodišnje pobjednice TIne Krajišnik sa osam glasova, Ivon Anderson sa šest, Jovane Nogić sa četiri i Ivane Race sa dva glasa. 

"Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene i mojim saigračicama i trenerima koji me guraju da budem sve bolja i bolja sve ove godine. Svojim najbližima koji su mi pružili puno podrške i nadam se da ćemo imati puno razloga za slavlje poslije Olimpijskih igara", rekla je pobjednica. 

Dodijeljene su i specijalne nagrade Košarkaškog saveza Srbije, a to su za ovu godinu selekcije 3x3 basketaša koji su svjetski i evropski prvaci, a takođe i juniorska reprezentacija Srbije koja je u NIšu osvojila zlatnu evropsku medalju. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC