• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako me Jokić pozove na basket, tu sam! Beslać otkrio zašto nije došao u Partizan: "Interesovanja je bilo, ali..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dušan Beslać pričao je o reprezentaciji Srbije, Partizanu, Nikoli Jokiću...

 Dušan Beslać o Nikoli Jokiću Izvor: MN PRESS

Dušan Beslać pokazao je da Svetislav Pešić na njega može da računa. Odigrao je veoma dobro meč protiv Finske, poslije početne nervoze uspio je da se opusti i da u nastavku meča pokaže koliko može. Biće u sastavu i za meč protiv Gruzije i očekuje ga borba sa Tornikeom Šengelijom i ekipom Aleksandra Džikića.

Poslije meča pričao je o raznim temama, glavna je bila duel sa Fincima, pošto je ušao u igru zajedno sa Aleksom Avramovićem dok su se sa tribina orili aplauzi i ovacije. "Nije loše ući sa Aleksom u igru. Veliki je čovjek, moj prijatelj, baš smo se zbližili. Imao sam tremu i prije meča, vidjelo se to u prva dva-tri minuta kada sam ušao. Ali, vjerovao sam u sebe, prebrodio početak i zaigrao kako mogu i kako je selektor tražio", rekao je Beslać za "Meridiansport"

Priznao je da je uživao na parketu. "Moj dječački san je bio nacionalni dres, još pred punom dvoranom. Doživjeti sve to. Evo, dan kasnije sam pun pozitivne energije, divno je. Nikada nisam igrao pred ovoliko ljudi. Prvi put u životu, beskrajno sam im zahvalan, dali su nam svima vjetar u leđa. Zaslužili smo poslije svega. Kažem 'mi', iako nisam bio u timu na Mundobasketu, ali se osjećam kao dio reprezentacije. Igra ovaj tim sa mnogo energije, borbe, ima šta da se dopadne ljudima."

Slijedi duel sa Šengelijom i Gruzijom. "Ovo mi je treće okupljanje, znam šta selektor traži i cijeli sistem. Odradili smo već sastanak za Gruziju, Džikić ih vodi, Šengelija je prva zvijezda. Skautiraćemo ga što bolje. Po stilu smo možda i slični, ali je on vrhunski igrač, ima impresivnu sezonu, prepametan je i veoma jak. Probaćemo da se izborimo sa njim."

Ljetos je bilo spekulacija oko prelaska u Partizan, ali je otišao u ruski Avtodor. "Postojalo je interesovanje sa obje strane, ali do dogovora nije došlo iz nekih drugih razloga. U Avtodoru je sve super, trener Milenko Bogićević mi je pomogao da se adaptiram. Tri mjeseca sam se prilagođavao, sada je sve došlo na svoje. Imam slobodu, među nosiocima igre sam, na terenu sam po 30 minuta i znam šta se očekuje od mene."

Dušan je rođen u Somboru baš kao i Nikola Jokić. Tako je jedno od pitanja za njega bilo zašto se nije javio centru Denvera kada je 2011. na Fejsbuku postavio sada već legendarni status i pitao "'Oće neko na basket". "Niko me to nikada nije pitao, pogriješio sam. Tri godine sam mlađi, ali se poznajemo. Ako pozove sljedeći put, sigurno sam tu", zaključio je Beslać.

(Meridiansport/MONDO - N.S).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC