• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Dušan Beslać, novi reprezentativac Srbije? Bio MVP u Srbiji, zbog Rusije odbio Partizan, a Pešić mu vjeruje!

Autor Dragan Šutvić

Dušan Beslać zaigrao je za reprezentaciju Srbije.

 Ko je Dušan Beslać novi reprezentativac Srbije  Izvor: MN PRESS

"Pobjeda je bitna, ali ako uz to dođe još nešto, kao dva nova igrača Dušan Beslać i Nikola Đurišić, onda je i to važno". Ovu rečenicu izgovorio je Svetislav Pešić poslije trijumfa protiv Finske i tako dao dodatno na značaju dvojici igrača koja su zaigrala u dresu sa nacionalnim grbom.

Jedan od njih je upravo Beslać (25), momak rođen u Somboru koji je profesionalnu karijeru počeo u Smederevu, pa je igrao za Dinamik i Vojvodinu i onda je otišao u inostranstvo. Trenutno nosi dres Avtodora. Bilo je spekulacija da ga Partizan želi i da bi mogao da ode u tim Željka Obradovića, ali je na kraju njegov menadžer Miško Ražnatović potvrdio drugu destinaciju.

Našao se Dušan na spisku selektora Pešića i pred Svjetsko prvenstvo. Bio je na široj listi i na kraju nije ušao u najuži izbor, odnosno među putnike koji su na kraju osvojili srebro na Mundobasketu. Njegov talenat je nesporan, krasi ga odličan šut, posebno za tri poena.

Bio je MVP domaće lige sa prosjekom od 21,6 poena po meču i te partije u dresu Novosađana privukle su pažnju mnogih klubova. Ove sezone je u dresu Avtodora odigrao 27 mečeva, sve duele počeo je kao starter. Prosječno bilježi 9,9 poena po meču, uz 4,3 skoka. Njegov tim sezonu nastavlja u plej-autu VTB lige i trenutno je na četvrtoj poziciji, bori se za prva dva mjesta koja vode u plej-of i plasman u četvrtfinale.

U Rusiji ga trenira Milenko Bogićević, dugogodišnji pomoćnik Saše Obradovića i on je imao samo riječi hvale.

"Dušan je mlad i talentovan igrač, zna odlično da 'čita' stanje na terenu, ima dobru anticipaciju, kao da je mnogo iskusniji za svoje godine. Ima mnogo potencijala i prostora za napredak. Srećan sam što imam takvog igrača i uvjeren sam da će nam pomoći", poručio je Bogićević.

Protiv Finske Dušan je na parketu proveo 19 minuta, dao 7 poena, uz 2 skoka i ostaje da se vidi hoće li biti u sastavu za naredni meč sa Gruzijom (ponedjeljak, 18 časova). Za duel sa Fincima Kari je "precrtao" Ognjena Dobrića, Uroša Trifunovića i Aleksu Uskokovića, čeka se spisak za naredni meč.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC