• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Teodosić i Jokić igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama? Pešić progovorio: "Treba razumjeti..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svetislav Pešić pričao je o predstojećim Olimpijskim igrama, Nikoli Jokiću, Milošu Teodosiću...

 Svetislav Pešić o Nikoli Jokiću i Milošu Teodosiću na Olimpijskim igrama Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije izborili su plasman na Olimpijske igre. Ne moraju da čekaju dodatne kvalifikacione turnire i da budu dio haosa koji slijedi. Plasman u finale Mundobasketa donio je "orlovima" mjesto na najvećem sportskom takmičenju. Očekivano, već su krenule spekulacije ko bi mogao da se nađe na tom spisku putnika.

Bilo je najavljeno da će Nikola Jokić tamo igrati, ali je onda on to donekle negirao i istakao da želi da sačeka kraj sezone. Oprezan po tom pitanju je i selektor Svetislav Pešić.

"Otprilike znamo protiv koga ćemo u Parizu da igramo, a sa kim ćemo mi da igramo, sa kojim igračima, to je naravno prerano. Ono što je tačno je da smo mi sada u ove dvije godine, od kada sam ja selektor, uspostavili jedan sistem", rekao je Pešić za "RTS".

Najavio je i da će biti nekih mlađih u timu.

"U reprezentaciji nikada nema takozvane smjene generacija, ali ovo vrijeme koje je sada pred nama biće iskorišćeno da neki mlađi dobiju šansu. Pred njima su sada u februaru kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, igramo kod kuće sa Finskom, pa u gostima sa Gruzijom i poslije toga praktično nemamo nikakav program. Igra se klupsko takmičenje u Evropi i NBA, pa dolaze pripreme i Olimpijske igre."

Centar Denvera propustio je Svjetsko prvenstvo, a popularni Kari stao je u njegovu odbranu.

"Dobra stvar je da imamo ekipu koja ne samo što želi da igra za reprezentaciju, nego se to nikada nije postavljalo. U medijima uvijek postoje pitanja zašto ovaj igra, zašto ovaj ne, pa su ponekad i navijači ljudi na Jokića ili na neke druge. Međutim, treba razumjeti da je to teško zbog sistema takmičenja, mnogo utakmica, povreda, mentalnog zamora..."

Miloš Teodosić u Crvenoj zvezdi igra odlično, a selektor je dobio pitanje baš u vezi s njim i odstranjivanja iz tima uoči prethodnog Evropskog prvenstva. "Ponekad se podrazumijeva da bi u reprezentaciji trebalo da igra 12 najboljih igrača, ja to ne mislim. Smatram da treba da igraju najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu. Jedna ekipa naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači. To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva košarka je takav sport da u neizvjesnim i teškim utakmicama igrači donose odluke u posljednjim sekundama", zaključio je Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC