Košarka

Katastrofa mladih košarkaša Zvezde: Barselona ih pobijedila 102 poena razlike!

Autor Goran Arbutina

Bolan rezultat iz Ferare, gdje je mladi tim Zvezde doživio težak poraz.

Izvor: YouTube/ItalHoop/Screenshot

Mladi košarkaši Crvene zvezde do 13 godina izgubili su od vršnjaka iz Barselone više od stotinu razlike na turniru u Italiji. Preciznije, na kraju je Barselona pobijedila 132:28 u Ferari i došla do jedne od najubjedljivijih pobjeda na cijelom turniru, pokazavši da u ovom trenutku posjeduje mnogo talentovanije igrače.

Naravno, to u tom dobu i ne mora da bude presudno, pošto je ipak najvažnije da li će na kraju igrači ova dva tima stići do prvog tima. U taboru crveno-bijelih najefikasniji bili su Ivošević i Stajić sa po devet poena, dok je sa druge strane dominirao Andrei (26).

Kao "zemlja košarke", koja je svjetskoj košarci dala mnogobrojna velika imena, rezultat je svakako opominjući, a svi se nadaju da će se rezultati mlađih kategorija - kako na klupskom, tako i prije svega na reprezentativnom nivou - popraviti u budućnosti i da će Srbija opet proizvoditi "nove Jokiće".

Na istom turniru mladi košarkaši Crvene zvezde izgubili su i od Virtusa ostavivši daleko bolji utisak (83:68), dok trenutno igraju protiv Basana.

Tagovi