• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda objavila saopštenje, poredila sebe i Partizan! "Naš tim sudijskih eksperata će analizirati..."

Autor Dragan Šutvić

Poruka sa Malog Kalemegdana pred polufinale ABA lige.

 KK Crvena zvezda saopštenje poredili sebe i Partizan  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je objavila saopštenje pred početak plej-ofa ABA lige, u koji će ući sljedeće nedjelje utakmicom protiv Mege u hali "Pionir". Zvezda je analizirala suđenje u ligaškom dijelu "jadranskog" takmičenja, pobrojala ko je koliko faulova napravio među srpskim timovima i druge statističke podatke, a uz to je najavila: "Tim sudijskih eksperata Crvene zvezde nastaviće sa analizama".

"Dok se čeka početak polufinalne serije, KK Crvena zvezda se pozabavio statistikom tri srpska kluba koja igraju ABA ligu, a u obzir su uzeta slobodna bacanja i broj ličnih grešaka tokom ligaškog dijela takmičenja. Uporedili smo koliko je svim ekipama dosuđeno slobodnih bacanja, a koliko protivnicima tokom ligaškog dijela takmičenja (26 kola) i došli do sljedećeg: KK Crvena zvezda u prosjeku po meču izvede 19,23 slobodna bacanja, dok protivnici 18,85 puta šutnu penal".

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

"Kada govorimo o preostala dva srpska predstavnika, Mega po susretu šutne 23,42 slobodna bacanja, dok protivnici to urade 20,81 put, a kada govorimo o Partizanu oni su na 26 utakmica ligaškog dela u proseku šutirali 22,34 penala, dok su njegovi protivnici to činili 20,54. Naš klub je u prosjeku pravio 21,5 ličnu grešku po meču, dok je prosječan broj dosuđenih ličnih grešaka protivnicima bio 21. Partizan je pravio u prosjeku isti broj ličnih grešaka kao crveno-bijeli (21,5), ali je protivniku dosuđivano više – 24,6".

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

"Što se tiče trećeg srpskog predstavnika, ekipa Mege je u prosjeku po duelu pravila 22,7 ličnih grešaka, dok su protivnici pravili po 22,1. U tabelama se može vidjeti kako su rangirani klubovi po ova dva kriterijuma suđenja. Ovako je bilo u ligaškom dijelu sezone, krenuo je plej-of…"

"Tim sudijskih eksperata KK Crvena zvezda nastaviće sa analizama u skladu sa pravilima FIBA i Evrolige", istakli su crveno-bijeli.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC