Košarka

"Zovite Jokića, pa ga pitajte!" Selektor Pešić odgovorio o Nikoli: Govore mi da mu se udvaram

Selektor Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao Jokićevog igranje za reprezentaciju.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog ljeta će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu, što je stekla plasmanom u finalu Svjetskog prvenstva održanog u jesen 2023. godine. Selektor Svetislav Pešić tada nije mogao da računa na Nikolu Jokića, a centar iz Sombora i dalje nije potvrdio da će ovog ljeta igrati.

Dok cijela košarkaška javnost čeka detalje o Nikoli Jokiću, Svetislav Pešić gostovao je u jednom podkastu i tom prilikom govorio o trostrukom MVP-iju ligaškog dijela NBA lige. Po njegovim riječima, više mu ne smeta što ga novinari stalno pitaju da li će se
Jokić odazvati pozivu reprezentacije.

"Više mi ne smeta, sad kažem zovite ga pa ga pitajte. Što se tiče Nikole Jokića, meni jedino smeta što ne pitaju za ostale. Samo učešće Nikole Jokića sigurno da znači, u svakom smislu. I sa aspekta individualnog kvaliteta i sa aspekta ličnosti kakav je Jokić, jer ja kada kažem da je Jokić bolji momak nego što je igrač, oni svi padaju u nesvijest. Kao, ti se udvaraš Jokiću. Naravno da se udvaram, jer želim to da istaknem", ispričao je Svetislav Pešić u podkastu "Politike".

Nikola Jokić ima srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i to mu je za sada jedino odličje sa seniorskim timom Srbije. Posljednji put je za reprezentaciju nastupao na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Njemačkoj, a samo nekoliko dana prije tog turnira igrao je i mečeve u kvalifikacijama za Mundobasket kada je izvojevana važna pobjeda nad Grcima.

U međuvremenu je Nikola Jokić napravio nevjerovatnu karijeru u SAD, ali se ova sezona za njega završila ranije nego što je očekivao. Zbog ispadanja u polufinalu Zapadne konferencije od Minesote Jokić je imao vremena da otputuje na sjever Evrope i prati trke konja, a zatim i da se u Republici Srpskoj opušta na raftingu, što praktikuje svakog ljeta.