Košarka

Sin legende Partizana napušta Igokeu m:tel i dolazi kod Željka Obradovića?

Autor Nemanja Stanojčić

Po svemu sudeći novo pojačanje Partizana trebalo bi da bude Mario Nakić.

Izvor: MN PRESS

Ivo Nakić osvojio je sa Željkom Obradovićem Evroligu u dresu Partizana i jedan je od legendarnih igrača crno-bijelih. Njegovim stopama mogao bi da pođe i njegov sin Mario, trenutno član Igokee m:tel. Prema pisanju "Meridiansporta" on je blizu da postane novo pojačanje srpskog tima. Dogovor je veoma blizu i očekuje se da potpiše trogodišnji ugovor.

Rođen je 14. juna 2001. godine u Beogradu i prošao je akademiju Real Madrida gdje je debitovao sa 17 godina. Proslijeđen je na pozajmicu u belgijski Ostende, pa je otišao u Andoru i onda je u avgustu 2022. godine potpisao za Igokeu. Tamo je igrao odlično sve dok se nije dogodila teška povreda. koja ga je odvojila van terena na duži period. U prošloj sezoni prosječno je bilježio 8,3 poena, uz 2,6 skokova i 1,6 asistencija po meču.

Inače, on još uvijek nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati. Pošto je rođen u Beogradu može da igra za Srbiju, dok zbog oca Iva ima opciju da igra i za Hrvatsku. "O tome ćemo kada dođe vrijeme za to", rekao je Mario u jednom intervjuu prije dvije godine.

Partizan je do sada potpisao ugovore sa Vanjom Marinkovićem, Ife Lundbergom i Frnekom Nilikinom, očekuje se da će uskoro da dođe i Arijan Lakić, dok je još uvijek nepoznata sudbina Bruna Kabokla koji je podnio zahtjev za raskid ugovora, dok klub tvrdi da će da ostane.

(Meridiansport/MONDO)

BONUS VIDEO: