Košarka

Rasel Vestbruk želi kod Jokića!

Autor Goran Arbutina

Rasel Vestbruk bi mogao da bude pojačanje Denvera za narednu sezonu, pitanje je koliko važno.

Izvor: Harry How / Getty images / Profimedia

Denver je ostao bez Kentavijus Kaldvela-Poupa i teško će nadoknaditi njegovo angažovanje u odbrani, međutim moraju da vuku poteze koji će ih ostaviti u šampionskoj trci. Za sada se nisu odlučili da napadaju neke od superstarova koji izlaze iz ugovora, nego su krenuli po Rasela Vestbruka, košarkaša čija je karijera već godinama u ozbiljnom padu.

Iako je Adrijan Vojnarovski ranije objavio da će Vestbruk ostati član Klipersa, situacija se mijenja iz sata u sat i sada klub iz Los Anđelesa traži novu sredinu za njega. Devetostruki učesnik Ol-stara i nekadašnji MVP preferira da ostane na Zapadu, pa je njegova ideja da pređe u redove Denvera, koji je u međuvremenu kontaktiran i uskoro bi trebalo da donese konačnu odluku o "napadu" na plejmejkera.

Tokom prethodne sezone u Klipersima, Vestbruk je prosječno bilježio 11,1 poena, 5 skokova i 4,5 asistencija, što je bolje nego u danima kada je igrao za Lejkerse. Podsjetimo, Vestbruk je tokom karijere igrao za Oklahomu, Hjuston i Vašington, međutim dugo je već daleko od onih "MVP izdanja" iz Tandera.

Prethodnih dana spekulisalo se i da bi Denver mogao da dovede Vasilija Micića, međutim američki izvori prenose da je to malo vjerovatno tokom ljeta i očekuje se da ostane u Šarlotu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)