Košarka

Novi obrt oko Monekea: Partizan i Zvezda ga žele, a Baskonija ima isti odgovor za "vječite"

Da li će Čima Moneke promijeniti klub i doći u Zvezdu ili Partizan? Sve zavisi od toga da li će platiti.

Izvor: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Gdje će Čima Monekenastaviti karijeru? Jedan od najinteresantnijih igrača Evrolige prošle sezone i dalje je član Baskonije, a za njega se posebno interesuju "vječiti" rivali Crvena zvezda i Partizan. Međutim, uprkos želji beogradskih klubova da dovedu ovog sjajnog Nigerijca, za sada se ništa konkretno nije dogodilo u pregovorima.

Baksijski portal "El Koreo" prenosi da "mnogo više ima buke oko Monekea nego što zapravo ima ponuda", objašnjavajući time da Partizan, Crvena zvezda i Barselona, koji se dovode u medijima u vezu sa njim, nisu napravili potreban korak. Tako se spominje da se Barselona "ohladila" i okrenula drugim rješenjima, dok se Partizan prije svega nada da će Baskonija spustiti cijenu za obeštećenje koje mora da se plati za Monekea.

Mnogo toga se promijenilo i dolaskom Pabla Lasa na mjesto trenera koji je odmah od uprave tražio da Moneke ostane, posebno jer je ostao bez Kodija Miler-Mekintajera koji je završio u Zvezdi: "Moneke danas ima ugovor sa Baskonijom i srećni smo sa njim", poručio je Laso, ali su u ovom "danas" španski mediji našli malu šansu da se to promijeni tokom ljeta.

Izvor: MN PRESS

U ovom trenutku Baskonija ima samo osam igrača pod ugovorom i prije svega radi na dovođenju pojačanja, prosto još nije našla adekvatne zamjene za igrače koji su otišli, a tek poslije toga će razmatrati Monekeovu sudbinu. I to samo ako dođe ponuda zbog koje će pristati da ga prodaju, u suprotnom ne može da ide. Jednostavno, Baskonija želi da se zaštiti i ne prihvata da se sa njim raskida ugovor, kao što je inače praksa u evropskoj košarci.

Čima Moneke je prethodno u Evroligi igrao i za Monako, a prošle sezone u dresu Baskonije je u prosjeku bilježio 13,5 poena, 6,5 skokova i nešto više od jedne asistencije po meču.