Košarka

Partizan dovodi reprezentativca Južnog Sudana!

Autor Dragan Šutvić

Kako stvari stoje Karlik Džouns mogao bi da postane novo pojačanje u timu Željka Obradovića.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

KK Partizan našao je novo pojačanje, dolazi reprezentativac Južnog Sudana. Prema pisanju "Meridiansporta" crno-bijeli su u pregovorima sa Karlikom Džounsom (26). U pitanju je košarkaš koji je prošle godine briljirao na Svjetskom prvenstvu i to je bio baš u grupi sa Srbijom.

Ponovo će plejmejker da igra protiv "orlova" pošto je i na Olimpijskim igrama Južni Sudan u grupi sa timom Svetislava Pešića, a tu su još Amerikanci i Portorikanci. Izgleda da bi prije odlaska u Lil mogao da stavi potpis na ugovor sa timom iz Humske.

Džouns je na spomenutom Mundobasketu prosječno bilježio 20,4 poena, 10,6 asistencija i 4,6 skokova po meču. Prošlu sezonu proveo je u Kini, a ima iskustvo igranja i u NBA ligi pošto je nosio dresove Dalasa, Denvera i Čikaga. Bio je i najbolji strijelac Razvojne lige u sezoni 2022/23 kada je igrao za filijalu Bulsa.

Partizan je do sada zvanično potpisao ugovore sa Vanjom Marinkovićem, Ife Lundbergom i Frenkom Nilikinom. Očekuje se da to bude slučaj i sa Isakom Bongom, Sterlingom Braunom, Arijanom Lakićem... Željko Obradović pravi novi tim za novu sezonu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!