Košarka

Isplivale nove informacije: Petrušev i Crvena zvezda - sve je propalo!

Autor Goran Arbutina

Htjela je Crvena zvezda Filipa Petruševa, ali ne pitaju se samo oni.

Izvor: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / PA Images / Profimedia

Crvena zvezda je uspjela da vrati Nikolu Kalinića i Ognjena Dobrića, ali ne i Filipa Petruševa! Krilni centar reprezentacije Srbije se sastao sa predsjednikom Zvezde Nebojšom Čovićem što je podgrejalo nade navijača crveno-bijelih, ali sada strani mediji prenose da neće biti ništa od ponovnog igranja u Crvenoj zvezdi. 

Prošle sezone je Petrušev nakon početka takmičarske godine u NBA ligi došao u Olimpijakos i potpisao je ugovor na tri sezone. Jedna je prošla, a Olimpijakos je odlučio da ga ostavi u timu i za naredne dvije. Iako na početku nije dobijao šansu kod trenera Jorgosa Barcokasa pred kraj sezone se izborio za minutažu i očigledno ga ubijedio da mu da priliku i naredne godine. 

Zato je grčki klub rekao Crvenoj zvezdi da odustane i da ne žele da puste Petruševa. Sledeće sezone će takođe biti ogromna konkurencija pod košem, mada uglavnom na pozicijama centra. Tu su Mustafa Fol, Nikola Milutinov, Mozes Rajt i Jorgos Tanulis, dok je uz Filipa petruševa jedina klasična četvorka Alek Piters. Ipak šuška se i o povratku nekadašnjeg MVP-a Evrolige Saše Vezenkova.

Što se Crvene zvezde tiče od klasičnih krilnih centara u timu su Majk Daum i Dalibor Ilić, a tu mogu da zaigraju i Luka Mitrović, Dejan Davidovac, Nikola Kalinić i Rokas Gedraitis. Vidjećemo da li to što nema povratka Petruševa znači da je prelazni rok gotov ili da će klub sa Malog Kalemegdana tražiti još jednog krilnog centra.