Košarka

Centar Srbije zvanično precrtan: Nema mjesta za njega u timu, slobodan je da ide

Dušan Ristić je dobio loše vijesti!

Izvor: MN PRESS

Dok još čekamo da selektor Svetislav Pešić odluči kojih će 12 košarkaša povesti na Olimpijske igre u Francusku jedan od "orlova" je postao slobodan igrač. Ako se desi da Dušan Ristić ode u Lil sa nacionalnim timom biće možda i jedini košarkaš bez kluba na najvažnijoj sportskoj smotri.

Iskusni 28-godišnji centar je sada slobodan jer je Tenerife objavilo da je raskinulo ugovor sa njim. On prošlu sezonu proveo u ovom španskom klubu gdje je bio zamjena za Georgija Šermadinija, a prosječno je u ACB ligi postizao 7 poena i imao 3,2 skoka. Igrao je i u FIBA Ligi šampiona gdje je imao bolji učinak, pošto je davao 9,7 poena i uz to dodavao 5,3 skoka. Sa klubom sa Kanarskih ostrva je igrao i na F4 Lige šampiona u Beogradu, ali je njegova ekipa poražena u finalu od Unikahe. 

Dušan Ristić ima 28 godina, a prve seniorske korake napravio je u FMP-u i Crvenoj zvezdi. Nakon toga je otišao u NCAA gdje je igrao za Arizonu i potom se vratio u Zvezdu. Slao ga je klub iz Beograda na pozajmice u Astanu, Brešu i Avtodor iz Saratova, a onda je prvi put igrao u ACB ligi za Fuenlabradu. Prije odlaska u Tenerife igrao je za Galatasaraj. Što se tiče nacionalnog tima Srbije bio je dio tima koji je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2023. godine na Filipinima.