Košarka

Amerikanac prostački prozivao srpske košarkaše!

Autor Nebojša Šatara

Niko ne može da obuzda najvećeg talenta Sjedinjenih Država.

Izvor: @LSH_lakeshow/X

Američki košarkaš Entoni Edvards vulgarno je slavio koševe svoje reprezentacije u utakmici protiv Srbije na Olimpijskim igrama. On je nakon jednog pogotka Džoela Embida nepristojno gestikulirao sa svoje klupe, slaveći koš na način koji ponižava protivnika. I to mu nije prvi put. Pogledajte šta je uradio:

Nikola Jokić pobjesnio je prije nekoliko mjeseci kada je vidio Edvardsa kako proziva navijače Denver Nagetsa slaveći koš i pobjedu svog tima Minesota Timbervulvsa protiv njegovog tima u plej-ofu. "Jurio" ga je tada po terenu i tražio je objašnjenje talentovanog, ali i neozbudanog košarkaša.

Edvards je i u Lilu, u 1. kolu Olimpijskih igara, ponovo pokazao da će morati da radi na svojoj samokontroli, kao što radi i na svojoj košarci, zbog čega je uostalom i dio najjačeg tima Sjedinjenih Država na velikim takmičenjima još od Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine. Ovako kao Edvards se sportista ne ponaša.

Entoni Edvards rođen je u avgustu 2001. godine u Atlanti, u NBA ligi igra od 2020. godine i mnogi ga porede sa Majklom Džordanom. Ove sezone je dogurao sa saigračima do finala Zapadne konferencije, u kojoj ga je zaustavio Luka Dončić i pokazao mu da će morati još da radi da bi da dostigao. Slovenac nije propustio šansu da Edvardsu natrlja na nos svoju pobjedu protiv njega i njegovog tima.