• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam zabrinut, znamo kako treba!" Srbija se mučila na početku, Dušan Mandić smiruje navijače

Srpski vaterpolista Dušan Mandić tvrdi da je sve u redu nakon pobjede protiv Japana.

 Dušan Mandić nakon pobjede nad Japanom Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobjedom nad Japanom (16:15) počela je odbranu zlatne medalje na Olimpijskim igrama, ali će ove godine put do najsjajnijeg odličja biti izuzetno težak. svjesni su toga i vaterpolisti, ali jedan od najiskusnijih smiruje javnost nakon dramatičnog meča prvog kola - po rečima Dušana Mandića, nema mjesta za paniku.

Dvostruki olimpijski šampion sa reprezentacijom Srbije svjestan je da su Japanci iznenadili u prvoj rundi grupne faze, ali mu je drago je nekoliko puta uspio da utiša navijače koji su otvoreno stali na stranu rivala Srbije. Taj impuls mogao bi da bude veoma bitan za nastavak takmičenja, ukoliko se probudi srpski inat, a "delfini" zaigraju bolje nego što je bio slučaj na početku takmičenja.

"Jeste, vrlo neugodan Japan, znali smo da će nas čekati teška utakmica, doduše, mislili smo da ćemo je prelomiti u trećoj ili četvrtoj četvrtini. Nisu se dali, vraćali su se, iako smo dva puta imali plus tri. Nimalo nisam zabrinut, ovo je reprezentacija koja igra potpuno atipičan vaterpolo, nisu mjerilo ni naše odbrane, ni naše igre. Prva je utakmica na Olimpijskim igrama, to nosi teret, mnogim momcima je ovo prvi meč na Igrama. Ovo se zaboravlja, fokusiramo se na sljedeću utakmicu, koja je Australija", rekao je Dušan Mandić i osvrnuo se na atmosferu tokom prvog meča: "Ni ja nisam imao ovakvo otvaranje, mngi su mislili da ćemo lakše pobijediti, a na kraju su svi navijali za Japan, ali meni je bilo zanimljivo. Hvala Bogu da sam ih par puta utišao."

Reprezentaciju Srbiju čeka utakmica drugog kola protiv Australije, a pred taj meč Dušan Mandić tvrdi da nema razloga za brigu.  "Neugodan protivnik, igrali smo sa njima na pripremama, moramo ući skoncentrisano u meč, jaki su fizički, puno plivaju, moramo ući istom mjerom. Najbitnije da smo upisali pobjedu i to da smo tako otvorili Olimpijske igre. Sljedeći meč nam je sve na svijetu, idemo da se odmorimo i da pogledamo ostale mečeve, pre svega tu utakmicu Španije i Australije, znam da su Španci pobedili, ali ne znam koliko. Nije lako nikako pobediti, svi su došli spremni i svi žive svoje snove dok traju Olimpijske igre. Nema razloga za brigu, popravićemo se i pokušati da popravimo igru. Ovo je turnirski sistem, osam mečeva, znamo kako treba", rekao je jedan od najboljih srpskih vaterpolista.

Pobjeda na tom meču praktično bi Srbiju plasirala u četvrtfinale, jer iz svake grupe po četiri najbolja tima prolaze u nokaut fazu takmičenja. Nakon meča protiv Australije Srbija će se takmičiti protiv Španije, francuske i Mađarske, a ti mečevi odrediće konačan raspored u našoj grupi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC