Košarka

"Imaju 110 godina, glume zvijezde, a doping...": Milan Gurović nikad jače opleo po Amerima!

Autor Dragan Šutvić

Poznati srpski košarkaš Milan Gurović savjetuje "orlove" pred meč sa Amerikancima u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu. Dobro zna kako se pobjeđuju.

Izvor: Prva/screenshot

Košarkaška reprezentacija Srbije uspjela je uz mnogo muke da se domogne polufinala Olimpijskih igara. Gubili su srpski igrači čak 24 razlike protiv Australije, ali su "orlovi" režirali najveći preokret u istoriji takmičenja poslije produžetka (95:90) i na taj način obezbijedili su meč sa Sjedinjenim Američkim Državama, treći put u posljednje dvije nedjelje.

U prethodna dva navrata - u prijateljskom meču u Abu Dabiju i meču grupne faze u Lilu - Amerikanci su bili dominantni. Slavili su sa po 26 razlike pokazavši tako srpskom timu da su došli na Olimpijske igre da ih osvoje, međutim pamtimo mi i da su srpski igrači pobjeđivali drim-tim. Jedna od najpoznatijih pobjeda svakako je ona iz 2002. godine u Indijanapolisu kada je Jugoslavija šokirala domaćina Svetskog prvenstva, kada je važnu ulogu u pobjedi imao Milan Gurović.

Kakav savjet danas, 22 godine kasnije ima za košarkaše Srbije? Gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva i skrenuo košarkašima pažnju na određene stvari:

"Trebalo bi da prestanu da čitaju novine. Kao drugo, pošto malo i vi novinari volite da veličate američke košarkaše da su nedodirljivi, da su Bogom dani... Kari, Durent i Lebron imaju preko 110 godina i mislim da ne bi trebalo da ih respektujemo previše", poručio je Gurović sa kojim se složio i Dragan Jakovljević.

"Razmaženi su, ne podliježu nekim doping kontrolama, nisu u olimpijskom selu, glume neke zveijzde i tako dalje, pa bi to trebalo da izazove bijes kod nas da igramo čvršće. Kad se zaleti Lebron da mu se postavi Aleksa za faul u napadu. Neki lakat, sjekirica, žargonski da kažemo. Kad krene Durent i da pet trojki da mu žargonski polomiš ruku. Mi ih nismo respektovali, moramo da usporimo igru i da vidimo kako se ponašaju u egal završnici i da li imaju... Da ne kažem šta!", rekao je Milan Gurović sa jasnom insinuacijom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!