Košarka

Scena koju smo svi čekali: Boriša Simanić se vratio na parket poslije gubitka bubrega

Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš Boriša Simanić ponovo na parketu u dresu Igokee.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Srpski košarkaš Boriša Simanić vratio se na parket, prvi put od kada je na Svjetskom prvenstvu u Manili izgubio bubreg. Simanić je na meču protiv Južnog Sudana dobio snažan udarac poslije kog je krvario i ljekari su mu se borili za život, a jedino rješenje bilo je da mu odstrane bubreg. Zbog teške operacije morao je da napravi dugu pauzu, a uz posebnu dozvolu ljekara sada planira veliki povratak na parket i želi da nastavi igračku karijeru.

Već neko vrijeme Boriša Simanić trenira sa Igokeom, a danas nastupa i na prijateljskoj utakmici protiv Borca iz Banjaluke, što je svakako fantastična vijest koja će obradovati sve.

Pogledajte kako je Boriša Simanić izgledao na zagrijavanju, a nadamo se da će ubijediti čelnike Igokee da ga angažuju za stalno:

Borišin apel koji je čula cijela Srbija

"Kao što sam rekao, prošao sam kroz pripreme s reprezentacijom, sada radim individualno i siguran sam da ću biti spreman za nastavak karijere, ali još ne znam gdje jer mnogo je teško naći klub koji će angažovati igrača s ovakvom povredom. Moja želja je da to bude negdje u Srbiji iz razloga jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno povjerenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osjećam zaboravljenim", rekao je nedavno Simanić, poslije čega mu se javila Igokea.