Košarka

"Slavili smo kako mi volimo, onako srpski!" Bogdan otrkrio sve o slavlju poslije bronze, pomenuo i Karija!

Autor Bojan Jakovljević

Bogdan Bogdanović je otkrio sve o slavlju i osvajanju bronze na Olimpijskim igrama!

Izvor: RTS/Printscreeen

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović na Olimpijskim igrama postao je najefikasniji košarkaš u istoriji srpskog nacionalnog tima, a sada je gostujući u "Oku" na "RTS-u" govorio o tom turniru, kao i o slavlju koje se desilo kada je srpski tim uzeo treće mjesto u meču sa Njemačkom. Bilo je mnogo teških momenata, ali najviše se pamte oni lijepi. 

"Naravno, ostaje u sjećanju posljednja utakmica jer smo zato i došli da osvojimo medalju. Zato smo tako i proslavili. Bilo je i teških momenata, eto ta utakmica protiv Amera, pa i protiv Australije. Meni lično najteža utakmica fizički na prvenstvu Južni Sudan. Kako je sudija podbacio loptu nisu se predali. Eto ta utakmica je bila bitna za mene, znao sam koliko mi treba poena za rekord jer me drugari bombarduju podacima, možda je to njima bitnije nego meni", rekao je na startu Bogdan Bogdanović i nastavio: "Mislim da su nas Sudanci dobro prebili i bili smo umorni za naredni meč, ali su nas i dobro spremili. Kad gledaš nerealne stvari smo uradili. Oborili smo rekord za najveći kambek, odigrali sjajno protiv Amera, pa uspjeli da uzmemo bronzu protiv svjetskih šampiona. To je najljepših nedjelju dana u mojoj karijeri."

Osvrnuo se i na meč sa Sjedinjenim Američkim Državama u polufinalu, kada je Srbija 37 i po minuta vodila. O sudijskom kriterijumu nije htio mnogo, ali je naglasio da ovakav meč i ovakav turnir mogu da budu zalog za neko zlato u budućnosti. 

"Sada kada gledam iz ove tačke ta utakmica je odavno gotova. Nemamo za čim da žalimo, ali najviše nama kao igračima je krivo što nismo uspjeli da pobijedimo. Treba gledati to za dalje, treba gledati budućnost. Ta bronza treba da nam bude samo dodatna motivacija i izgrađivanje kulture u reprezentaciji. Meni je to prvi put da sam pobijedio na kraju, pa je i taj povratak i put bio mnogo zabavniji i srećniji. Mislim da će nam ta bronza pomoći da uzmemo to zlato."

Što se tiče slavlja koje je obišlo ne samo Srbiju nego čitav svijet, rekao je da je bilo tako prirodno i šarmantno zato što su se srpski košarkaši osjećali kao kod kuće.

"Tu su nam svima bile porodice i najbliži prijatelji. To smo spontano napravili, bilo je to jedno druženje na naš način, na srpski način. I mi smo normalni ljudi,volimo da se proveselimo. Najviše su tome doprinijele i naše porodice što su bili tu i bili su nam dodatna motivacija. To je sve nekako izgledalo prirodno kao što si i rekao. Bronzana medalja je najteža da se osvoji. Ako igraš finale imaš zlato ili srebro, ali kada igraš za bronzu ako izgubiš imaš tu najgoru drvenu medalju. Tu moram da pohvalim i Karija koji nas je natjerao da dođemo 15 minuta ranije, da bismo došli probuđeniji, spremniji", završio je Bogdanović.