Košarka

Zvezda se plaši "mine" u ABA ligi: Nikad nisu igrali ovakav meč, čekaju ih NBA asovi!

Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda će na samom startu ABA lige ove sezone imati izuzetno težak posao.

Izvor: MN PRESS

Počela je ABA liga, a od 17 časova u nedjelju ćemo vidjeti i ono što mnogi čekaju, a to je debi Dubaija u regionalnom takmičenju! Crvena zvezda će prva gostovati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i imaćemo prilike da vidimo na djelu tim koji je zaprijetio da će promijeniti ne samo regionalnu nego i evropsku košarku. 

Sa posljednja dva pojačanja Dubai je pokazao da ipak ima ozbiljne ambicije, a sada ćemo moći da vidimo na djelu tim koji je sklopio hrvatski stručnjak i bivši reprezentativac Slovenije Jurica Golemac. Sa druge strane navijači crveno-bijelih jedva čekaju da krene sezona u kojoj je mnogo ambicija na ABA, ali i na evrosceni. 

GDJE SE IGRA I GDJE JE PRENOS 

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Od 17 časova po našem vremenu Crvena zvezda će gostovati Dubaiju. Meč se igra u "Koka kola Areni" koja prima 15.000 gledalaca, a s obzirom na ogromne cijene karata za mečeve vidjećemo koliko će biti publike na tribinama. ABA ligu će prenositi "Arena sport".

KAKO ZVEZDA IDE NA MEČ? 

Izvor: MN PRESS

Crveno-bijeli ovom utakmicom otvaraju novu ABA sezonu i to će biti prvi takmičarski meč ove sezone. Janis Sferopulos je odlučio da na ovom meču bude bez Majka Dauma, Dalibora Ilića i mladog Andreja Kostića, a vidjećemo Nemanju Nedovića i Miloša Teodosića u sastavu. Bilo je nekoliko pripremnih mečeva na kojima su navijači mogli da vide nova pojačanja na djelu, ali ipak se broje samo zvanične utakmice. Vidjećemo kako će se zvezdaškoj javnosti predstaviti Kodi Miler Mekintajer, Ajzea Kenan, Uroš Plavšić i kako će se vratiti Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić. 

A KO IGRA ZA DUBAI? 

Sa posljednja dva NBA pojačanja u vidu Davisa Bertansa i Ajzee Tejlora vidjeli smo da Dubai ipak želi da "prodrma" stvari u regionu. Osim njih u sastavu su Aleksa Uskoković, Nemanja Dangubić i Danilo Anđušić kao bivši igrači vječitih, osvajač Evrolige Ahmet Duverioglu, nekadašnji reprezentativac Hrvatske Leon Radošević, nekoliko zvučnih američkih pojačanja, Avudu Abas kao i bivši prvak Evrope sa Slovenijom Klemen Prepelič.