Košarka

Zabrinuto lice Janisa Sferopulosa poslije poraza Zvezde: Prva izjava poslije šoka za šampiona u Dubaiju

Autor Nebojša Šatara

Evo šta je rekao Janis Sferopulos poslije poraza Crvena zvezde u Dubaiju.

Izvor: YouTube/Dubai BasketBall Club/Screenshot

Crvena zvezda Meridianbet prvi put poslije deset godina izgubila je na "otvaranju" sezone u ABA ligi. Poraz joj je nanio ni manje ni više nego Dubai, novoformirani klub kome je meč sa crveno-bijelima bio prvi zvanični u istoriji, koji je bolje reagovao u završnici i uspio da odbije nalet šampiona. Na kraju, 86:84 za Dubai!

Nakon meča, na konferenciji za medije pojavio se zabrinuti Janis Sferopulos koji je rekao da je Zvezda na momente igrala loše u odbrani, ocjenjujući da je upravo to bilo presudno, a ne promašaj Kodija Miler-Mekintajera za pobjedu.

"Čestitam Dubaiju na pobjedi, nismo počeli utakmicu dobro, dozvolili smo lake poene i veliku razliku u prvoj četvrtini. To smo ispravili u drugoj četvrtini. Popravili smo odbranu, vratili momentum. Posljednjih par minuta imali smo lakih poena. Postigli smo mnogo poena. Imali smo šansu na kraju, ali nismo pogodili, ali morali smo bolje da igramo", rekao je Sferopulos obraćajući se nakon meča.

"Moramo da igramo bolju odbranu pogotovo protiv timova kao Dubai, kako bismo imali šanse da dobijamo ovakve mečeve", dodao je Sferopulos i pohvalio novopečeni tim za organizaciju utakmice: "Dobro je što Dubai učestvuje u ABA ligi, želim im svu sreću. Organizacija je bila odlična".

Naredni meč u ABA ligi Crvena zvezda igra 28. septembra protiv Mornara u Beogradu.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)