• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantan poraz Zvezde od Dubaija: Veliko iznenađenje na startu ABA lige!

Autor Dragan Šutvić

Aktuelni šampion ABA lige sezonu u regionalnom takmičenju počeo je porazom od novajlije, tek oformljenog Dubaija.

 Košarka Crvena zvezda izgubila od Dubaija Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je novu sezonu ABA lige počela porazom od Dubaija! Aktuelni šampion regiona poražen je na gostovanju novoformiranom Dubaiju, timu koji debituje u zvaničnim takmičenjima ove sezone. Dubai je na svom parketu, pred oko 17.000 navijača među kojima su bili i brojni navijači gostiju, savladao Zvezdu 86:84!

U impresivnoj atmosferi dva tima su prikazala veliku borbu obilježenu ličnim greškama, ali i fantastičnim pogocima za tri poena. Domaći tim je u šutu sa distance predvodio Klemen Prepelič, dok su raspoloženi bili i Avudu Abas i Nemanja Dangubić. Kod gostiju su sa distance bili precizni Nikola Kalinić (4/7) i Nemanja Nedović (2/3), koji su uspijevali da vrate ekipu u meč nakon isključenja Miloša Teodosića koji je impresivnu partiju završio napravljenom tehničkom, pa nesportskom greškom.

Prije toga je Teodosić bio jedan od najboljih pojedinaca na parketu. Njegovo pojavljivanje na terenu istopilo je 17 poena prednosti Dubaija u drugoj četvrtini, a razigrao je cijeli tim prepoznatljivim asistencijama. Ipak, Dubai je u i trećoj dionici uspijevao da stigne do dvocifrene prednosti, pa je Zvezda nekoliko puta morala da se vraća u ovu utakmicu.

Na kraju nije uspjela da napravi i poslednji korak. Nakon što se odbranila od Nejta Mejsona na nekoliko sekundi do kraja, Zvezda je imala napad za pobjedu. Kodi Miler-Mekintajer krenuo je u napad, prenio loptu i namjestio se za šut - nije bio ni blizu. Promašio je sve kada je šutirao za pobjedu, a na semaforu je ostalo nešto više od sekunde i po. To nije bilo dovoljno da Zvezda još jednom stigne do pobjede.

Dubai: Ravena, Mejson 18, Dangubić 8, Uskoković 3, Abas17, Prepelič 16, Bertans 6, Tejlor, Vilijams 9, Anđušić 4, Radošević 2, Duverioglu 3.

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 10, Kenan 13, Teodosić 3, Davidovac 5, Mitrović 12, Kalinić 16, Dobrić, Bolomboj 2, Gedraitis 9, Plavšić 1, Nedović 11, Jago 2.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC