Košarka

Pomjeren meč Crvene zvezde u Evroligi? Informacija stigla nekoliko sati pred meč u Parizu

Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda i Pariz možda će na teren ranije nego što se očekivalo.

Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Crvena zvezda novu sezonu Evrolige počinje gostovanjem Parizu u prvom kolu, ali je pitanje da li će taj meč biti odigran po ranije predviđenom terminu. Iako je utakmica bila na programu za petak, od 21.00 čas, svi kupci ulaznica za utakmicu elektronskom poštom obaviješteni su da meč počinje pola sata ranije. Da li je to stvarno tako?

Da stvari budu čudnije, ta poruka stigla je na sam dan odigravanja meča, pa će sada svi koji su željeli da gledaju Pariz i Crvenu zvezdu morati malo da promijene svoje planove za večeras. Na sajtu Evrolige kao termin i dalje stoji 21.00, a Pariz na svojim kanalima reklamira utakmicu sa početkom u 20.30. Ipak, nije riječ o promjeni termina već o velikoj zabuni koju je napravio organizator. Parižani su željeli da pozovu navijače da stignu u halu na vrijeme, kako bi se izbjegle gužve, a svoj apel loše su formulisali i tako ljubitelje košarke doveli u zabunu.

Evroliga je za petak uveče ostavila tri meča, a time će se i zatvoriti prvo kolo nove sezone. Prvo će na parket igrači Fenerbahčea i Olimpijakosa u derbiju prve runde, a nakon Pariza i Zvezde svoj meč će početi Virtus iz Bolonje i Anadolu Efes. U četvrtak uveče pobjede su zabilježili Panatinaikos, Monako, Žalgiris, Baskonija, Bajern i Makabi, a najveća iznenađenja prve runde su porazi španskih velikana - Barselone u Kaunasu i Reala u Minhenu.

Crvena zvezda će pokušati da izbjegne njihovu sudbinu i da trijumfom protiv novajlije u takmičenju uspješno započne novu sezonu. Tim Janisa Sferopulosa već je izgubio meč prvog kola ABA lige na gostovanju Dubaiju, a zatim je u drugoj rundi bio uspješniji od Mornara iz Bara. Ipak, to nije bila prava provjera - koliko Zvezda može vidjeće se tek u Parizu.