• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je to Zvezda spremila za Pariz? Dobrić i Mitrović otkrili plan: "Ne smijete da igrate u njihovom ritmu"

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda u petak počinje sezonu u Evroligi, a prvi protivnik je ekipa Pariza. Medijima su se pred put obratili Luka Mitrović i Ognjen Dobrić.

 Evroliga Pariz Crvena zvezda najava Ognjena Dobrića i Luke Mitrovića Izvor: MONDO/Tijana Jevtić

Košarkaši Crvene zvezde ponovo će prvi odmjeriti snage sa debitantom u jednom takmičenju, poslije Dubaija u regionalnom prvenstvu, sada ih očekuje Pariz koji je u Evroligu došao kao šampion Evrokupa. U petak (4. oktobra) u 21 čas momci sa Malog Kalemegdana će otvoriti sezonu u najprestižnijem takmičenju u Evropi.

Pred put u "grad svjetlosti" medijima se najprije obratio trener crveno-bijelih Janis Sferopulos, a onda su to učinili Luka Mitrović i povratnik u beogradski klub - Ognjen Dobrić

Osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i veliko letnje pojačanje Crvene zvezde Ognjen Dobrić prisjetio se i neočekivanog poraza od Dubaija u prvom kolu Jadrana, pa kako kaže, nada se da će ovog puta ostaviti bolji utisak.

"Od sutra, za nas, počinje evroligaška sezona i ovo je veoma bitan meč, da otvorimo sezonu kako treba, jer što se tiče ABA lige nismo počeli najbolje. Na nama je da to ispravimo i da ne krenemo tako i u Evroligi", započeo je Dobrić

Potom je prokomentarisao protivnika:

"Ekipa Pariza je tim koji igra sa velikom energijom, uz veliki broj posjeda i poena, ako želimo da dođemo do pobjede mislim da to moramo da im uskratimo i da usporimo igru i igramo na naš način", rekao je Dobrić.

Pokušao je popularni Šegi da pronađe rješenje za novu ekipu u Evroligi: 

"Mislim da ako igrate u njihovom ritmu mogu da pobijede bilo koga, mogu da daju sto poena bilo kome. Imaju taj kvalitet, tu energiju, a biće i uzbuđeni zbog toga što igraju Evroligu i daće sve od sebe, tako da moramo da odgovorimo na to na naš način - da ih usporimo i da ih uvedemo u naš ritam", zaključio je Dobrić

Pogledajte

01:12
Ognjen Dobrić pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi
Izvor: Mondo/Tijana Jevtić
Izvor: Mondo/Tijana Jevtić

"Taktički smo dobro spremni"

Pred put u Pariz medijima se obratio i Luka Mitrović koji nije krio oduševljenje zbog nove sezone. 

"Dugoočekivani početak Evrolige... Motivisani smo, dobro smo radili na treninzima u prethodnom periodu i mislim da spremni dočekujemo početak evroligaškog takmičenja", započeo je centar crveno-bijelih. 

Mitrovićje kratko analizirao protivnika:

"Naspram nas imamo novu ekipu u Evroligi koja će definitivno biti motivisana da se pokaže u najboljem mogućem svjetlu i da pokaže da pripada ovom takmičenju", rekao je igrač Zvezde i nastavio:

"Jedna atipična ekipa, pomalo nepoznanica svima nama, naročito sada - u ranoj fazi takmičenja - ali analizirali smo to što smo mogli", rekao je Mitrović. 

Svjesna je ekipa sa Malog Kamegdana da susret u Parizu neće biti lak.

"Znamo da nas čeka fizički zahtjevan meč sa dostra trčanja, tranzicije, kratkih napada, tako da mislim da smo se sa taktičke strane dobro spremili i da spremno dočekujemo ovaj meč", zaključio je Mitrović. 

Pogledajte

02:10
Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi
Izvor: Mondo/Tijana Jevtić
Izvor: Mondo/Tijana Jevtić

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC