Košarka

Petrušev nije jedini? Sferopulos "zagolicao maštu" navijačima Crvene zvezde

Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos nagovijestio da Filip Petrušev nije posljednje pojačanje za ovu sezonu.

Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda dovela je Filipa Petruševa na pozajmicu iz Olimpijakosa do kraja sezone, zvanično su objavili klubovi, kao i igračev agent Miško Ražnatović objasnivši kako se selidba "kuvala" danima. Sve do meča u "Morači" u ponedjeljak i povrede Džoela Bolomboja, Zvezda je isticala da ipak neće dovoditi nove igrače, dok se poslije odličnog početka sezone u Evroligi i pomenutog hendikepa sa jednim od najboljih igrača - situacija mijenja.

Tako je Janis Sferopulos poslije potvrde dolaska Filipa Petruševa u razgovoru za "Sport Klub" nagovijestio da možda bude još nekih transfera: "Možda ćemo dovesti još nekoga, nije urgentno, pratimo tržište, ako nađemo neko rješenje za nas onda ćemo reagovati. Odgovor nije ni da, ni ne", rekao je trener crveno-bijelih.

"Prije nedelju dana sam vam rekao da ne pratimo tržište, ali ta povreda nas je natjerala da pokrenemo pregovore oko Petruševa, cijela organizacija je brzo reagovala, kontaktiran je Olimpijakos, hvala im što će nam ga pozajmiti. Dolazi nam igrač koji zna tim, kojem je ovo sve poznato, pomoći će nam da ostvarimo ciljeve. Možemo na više načina da ga koristimo, u odbrani očekujemo da se pokaže u skokovima i svemu što može".

U međuvremenu reagovao je i predsjednik Upravnog odbora KK Crvena zvezde Željko Drčelić koji je u razgovoru za "Meridijan Sport" objasnio zašto je srpski i regionalni šampion odlučio da dovede Filipa Petruševa.

"Ovako reaguju veliki klubovi. Srećan sam što je Petrušev ponovo u svojoj kući i nadam se da će nam pomoći da budemo još bolji. U interesu evropske košarke je bilo da igrač kao Filip bude što više na parketu. Olimpijakos je naš bratski klub i imao je razumijevanje za cijelu situaciju. Veliko hvala i Mišku Ražnatoviću na pomoći da se transfer realizuje", istakao je Drčelić i dodao da mu je izuzetno žao zbog povrede Džoela Bolomboja.

Podsjetimo, Crvena zvezda u četvrtak od 20.45 gostuje Real Madridu u okviru petog kola Evrolige.

BONUS VIDEO: