Košarka

Zvezda više nije lider Evrolige: Iznenađenje na vrhu, a evo gdje je Partizan na tabeli

Crvena zvezda i Partizan porazima u petom kolu pokvarili pozicije na tabeli Evrolige.

Izvor: MN PRESS

Peto kolo Evrolige još nije završeno, ali je dobro vrijeme za novi presjek - mečeve su odigrala oba srpska kluba, pa je jasno gdje će se oni nalaziti na tabeli nakon ove runde. Prvo je u srijedu uveče Partizan poražen od Virtusa u Beogradu, a zatim je Crvena zvezda izgubila od Reala u Madridu, na jednom od najtežih gostovanja u takmičenju.

Nakon takvih rezultata tim Janisa Sferopulosa ima skor 3-2 i nalazi se na mjestu koje vodi u doigravanje, dok je ekipa Željka Obradovića na skoru 2-3 i trenutno nije u plej-of ili plej-in zoni. Crno-bijeli zauzimaju 13. poziciju na tabeli i moraće da poprave plasman ukoliko žele da igraju Evroligu i nakon ligaškog dijela sezone.

Što se tiče njihovog najvećeg rivala, Zvezda više nije na diobi prve pozicije. Čelo tabele preuzeo je Žalgiris, jedini tim koji je do sada pobijedio četiri utakmice. Četa Andree Trinkijerija ima skor 4-1 i za sada je na vrhu, uz napomenu da bi Barselona i Fenerbahče mogli da im se pridruže. Sa druge strane, Panatinaikos, Olimpijakos, Asvel i Bajer bi pobjedama mogli da prestignu Crvenu zvezdu, pa bi tako i drugi srpski tim ispao iz gornjeg djela tabele - uprkos pozitivnom skoru nakon pet mečeva. Pogledajte tabelu Evrolige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt