Košarka

"Ataman je najbolji trener u Evropi": Slukas se raspucao, pa hvalio Turčina

Autor Dragan Šutvić

Za Kostasa Slukasa je Ergin Ataman najbolji evropski trener u posljednjih 7-8 godina.

Izvor: HALIL SAGIRKAYA / AFP / Profimedia

Kostas Slukas bio je igrač odluke u pobjedi Panatinaikosa protiv Fenerbahčea (81:76). Utišao je dvoranu u Istanbulu, mjestu gdje je sa Željkom Obradovićem osvojio jednu od četiri evroligaške titule. Poslije tog meča hvalio je svog sadašnjeg trenera Ergina Atamana.

"Imamo sjajnu saradnju. Za mene je on najbolji trener u Evropi u posljednjih 7-8 godina. Uvijek ima odgovor, gladan je uspjeha", rekao je Slukas o turskom stručnjaku.

Potom je pričao o meču. "Za mene lično je bilo važno da pokažem reakciju pošto sam na prethodna dva meča igrao slabo. Fener je pokazao reakciju i trećoj i posljednjoj četvrtini, morali smo da odgovorimo. Odigrali smo dobro u napadu u ključnim momentima i moramo da nastavimo. Tek je oktobar", jasan je Slukas.

Na pohvale je ubrzo odgovorio i Ataman.

"Ako Slukas bude igrao kao u ovom meču i ako preuzme ulogu lidera kao što je radio prošle sezone, možemo da dobijemo dosta utakmica. Evroliga je veoma teška, ne možete da dominirate na svakom meču", zaključio je Ataman.

Panatinaikos u duploj evroligaškoj nedjelji dočekuje Asvel u Atini, pa onda dolazi u Beograd na meč sa Crvenom zvezdom u Areni.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!