Košarka

Ovo više ne smijemo da dopustimo! Sferopulosova poruka igračima Zvezde poslije drame

Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde se oglasio nakon trijumfa u Zadru u uzbudljivom meču i poslije velikog preokreta.

Izvor: KK Zadar TV

Crvena zvezda pobijedila je Zadar u gostima 84:77, nakon što je katastrofalno počela utakmicu, primila 30 poena za prvih osam minuta i gubila čak 19 poena razlike u tom dijelu meča.

Ognjen Dobrić i Kodi Miler-Mekintajer postigli su po 16 poena i obojica dali veliki doprinos preokretu i trijumfu Beograđana na teškom gostovanju, kojim su okončali mini-turneju svog tima (Podgorica, Madrid, Zadar) pred put u Kaunas na meč protiv Žalgirisa u srijedu.

U tom meču, kao i u svim ostalim, Sferopulos ne želi da vidi ni trag lošeg početka kakav je bio viđen u Zadru.

"Počeli su veoma dobro utakmicu, nismo bili fokusirani, agresivni, nismo igrali dobru odbranu. Dozvolili smo Zadru da igra dobro i mogu da kažem da smo bili iznenađeni i da nismo bili spremni u prvim minutima. Poslije toga smo postepeno počeli da igramo sve bolje u odbrani. U drugoj četvrtini dopustili smo samo 15 poena i počeli smo da se vraćamo. Na kraju četvrte četvrtine pravili smo dobre odluke ofanzivno i defanzivno. Nije bila laka pobjeda, ali hoću da čestitam igračima na dijelu u kojem smo počeli da igramo košarku", rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare.

"Naravno, moramo da učimo iz ovog meča da uvijek moramo da počnemo utakmicu uz veliki trud, fokusirani. Čestitam Zadru i želim im sreću", dodao je on.

Upitan za dobru reakciju svog tima poslije isključenja Dejana Davidovca, Sferopulos je rekao da je nedopustivo da crveno-bijeli opet počnu kao u Zadru. "Naša reakcija bila je dobra i na tome čestitam igračima, ali ne smijemo da dopustimo ovako loš početak, to je važno".

Trener domaćih Danijel Jusup rekao je da je njegov tim dao sve to je mogao u ovom trenutku.

"Izuzetno kvalitetno smo otvorili utakmicu, baš smo bili raspoloženi, blii smo brzi, ali poremetili su nas faulovi Mihailovića i Gegića i čim smo ušli u rotacije ušli smo u problem. Za igru na ovom nivou potreban je širi roster. Ovu utakmicu odigrali smo baš na našem maksimumu u ovom trenutku, uz to nema Kalezića, virozan je, kada su nas pritisli daleko od koša možda bi mogao da probija. Uz sve poteškoće, ovo je bio maksimum", kazao je Jusup.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)